PTT'den Sehirler Arasi Yolculuk Yapacaklara 'HGS' Uyarisi

Ulastirma ve Altyapi Bakanligina bagli Posta ve Telgraf Teskilati Anonim Sirketi (PTT AS), sürücülerin seyahate çikmadan önce HGS bakiyelerini kontrol etmeleri gerektigini hatirlatarak, HGS bakiye yükleme konusunda dolandiricilik amaciyla kurulan internet sitelerine karsi dikkatli olmalari uyarisinda bulundu.

PTT AS tarafindan 1 Temmuz’dan itibaren sehirler arasi seyahat kisitlamasinin kaldirilmasi ve Kurban Bayrami’nin yaklasmasi nedeniyle yolculuk yapacak araç sahiplerine Hizli Geçis Sistemi (HGS) bakiyelerini kontrol etmeleri konusunda uyarida bulunuldu. Yetersiz bakiye ile yapilan geçis ihlali ve 15 günlük yasal süreç sonunda uygulanacak idari para cezalarinin önüne geçilebilecegi hatirlatildi. Açiklamada, “PTT müsterileri, internet üzerinden sadece https://hgs.pttavm.com adresinden ve e-Devlet uygulamasi ile https://turkiye.gov.tr adresinden bakiye yükleme yapabilmektedir. HGS satis ve dolumu yaptigini iddia eden internet sitelerine vatandaslarimiz itibar etmemelidir” denilerek, vatandaslara sahte HGS sitelerine karsi dikkatli olmalari konusunda uyarida bulunuldu.

Açiklamada, sehirler arasi seyahatlerde HGS sisteminin büyük kolaylik sagladigi ve bu konuda çesitli dolandiricilik iddialarinin gündeme geldigi belirtilerek, “HGS ismini ve logosunu kullanarak olusturulan taklit site, mobil uygulama vb. sistemlerle vatandaslarimiz magdur edilmektedir. PTT’nin HGS resmi internet sitesi olan https://hgsmusteri.ptt.gov.tr ve e-Devlet kapisi araciligiyla HGS bakiyesi kontrolü saglanabilirken, internetten bakiye yükleme islemi https://hgs.pttavm.com ve e-Devlet kapisi araciligi ile yapilmaktadir. Söz konusu site disinda herhangi bir internet adresindeki siteye itibar edilmemelidir” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile