Pttjeton Ile Video Konferans Uygulamalarina Yerli Çözüm

Kamera ve ses kaynaginin yönetilebilmesi, bekleme odasi ve oturum sifreleme özellikleriyle konforlu ve güvenli video konferans ortami sunan PttJETON, çevrim içi seminer özelligiyle lokasyondan bagimsiz olarak ulusal ve uluslararasi etkinliklerin gerçeklestirilmesine imkan sagliyor.

ARIFE YILDIZ ÜNAL - PTT AS'nin istiraki PTT Bilgi Teknolojileri AS tarafindan gelistirilen yerli video konferans platformu PttJETON, kamera ve ses kaynaginin yönetilebilmesi, bekleme odasi ve oturum sifreleme özellikleriyle konforlu ve güvenli konferans ortami sagliyor.

AA muhabirinin PTT AS'den aldigi bilgiye göre, yüzde 100 yerli olarak gelistirilen PttJETON, ilk olarak PTT Genel Müdürü Hakan Gülten tarafindan yönetici personelle yapilan video konferansta kullanildi. Uygulama, önümüzdeki dönemde Ulastirma ve Altyapi Bakanligina bagli diger kuruluslarda da yayginlasacak.

Lokasyondan bagimsiz kullanilabilen uygulama, toplanti ve sunum gibi görüsmeler için hizli ve güvenli bir deneyim sunuyor.

Sistemde tanimli kisilerin toplanti baslatabilmesine ve üyelik sarti aranmaksizin sistemde tanimli olmayan kisilerin video konferansa dahil olabilmesine olanak taniyan PttJETON ile konferans görüsmeleri kolaylikla gerçeklestirilebiliyor. Ayrica konferans moderatörleri, istedikleri kullanicilari konferanstan çikarabiliyor, kullanicilarin ses ve görüntü paylasimlarini yönetebiliyor.

PttJETON uygulamasindaki moderasyon özelligiyle, toplantiyi organize eden kisi olmasa bile yetkilendirdigi kisi toplantiyi yönetebiliyor. Böylece önceden planlanan oturum iptal olmadan, aksamayacak sekilde gerçeklestirilebiliyor.

Çevrim içi seminer modunda, katilimcilar konusmak istediklerinde söz isteyebiliyor ve moderatörler tarafindan onlara söz hakki verilebiliyor.

PttJETON uygulamasinda, ekran paylasim özelligiyle toplantilarda gösterilmek istenen dokümanlar, sunumlar, veriler etkili sekilde katilimcilarla paylasilabiliyor. Ayrica konferans içinde YouTube videosu anlik tüm kullanicilara yansitilabiliyor.

- Toplanti içi mesajlasma özelligiyle yazili iletisim saglaniyor

PttJETON uygulamasinda, toplanti içi mesajlasma özelligiyle katilimcilar hem kendi aralarinda hem de tüm katilimcilarin görebilecegi sekilde yazili iletisime geçebiliyor.

PttJETON’da gerçeklestirilen konferans ve çevrim içi seminer, istenirse toplanti yöneticisi tarafindan YouTube’da canli sekilde yayinlanabiliyor ve video dosyasi olarak kaydedilebiliyor. Bu özellik kullanildiginda, toplantidaki diger katilimcilar kayit yapildigini ya da canli yayina geçildigini ekranda çikan bilgilendirme mesaji ile görebiliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile