Pursaklar'da Ata Tohumlari Ata Bahçesinde Toprakla Bulustu

Pursaklar'da Ata Tohumlari Ata Bahçesinde Toprakla Bulustu

Tarimda ithal tohumlarin önüne geçmek adina yerli tohumlari tesvik etmek için çesitli çalismalar yürüten Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin, Endemik Vadi Ata Bahçesi’nde yerli tohumlari toprakla bulusturdu.

Iki yildir yapmis oldugu çalismalarla Pursaklar’da tarimsal alanda yerli ve milli tohumlarin yayginlastirilmasi adina önemli adimlar atan Belediye Baskani Ertugrul Çetin, Endemik Vadi Ata Bahçesi’nde ata tohumlarini toprakla bulusturdu. Alani da gezen Çetin, yesil biber, kirmizi biber, kavun, kirmizi ve yesil dolma biber, aci biber, sogan, domates, misir, ayva, karpuz, patlican vb. birçok sebzenin ekimini yapti.

‘‘Ata tohumlari kaybolmasin diye özenle dikimler yapiyoruz’’

Pursaklar Belediyesi olarak yerli ve milli tohumlarin ekimine öncülük etmeye devam ettiklerini belirten Çetin, ‘‘Ata tohumlari kaybolmasin diye özenle dikimler yapiyoruz. Geçen seneden biraz daha fazla çeside sahip olduk. Her yil üstüne ekleye ekleye devam ediyoruz. Yerli tohumlarin ilçemizde ekimini yayginlastirmaya yönelik projelerimizle tarim potansiyelimizi gelistirmeye, ürün çesitliligini artirmaya da gayret ediyoruz. Yerli tohumlarimizi verimli bir sekilde üretimini saglayarak ilçe genelinde yayginlastirmaya devam edecegiz. Her yil oldugu gibi elde edecegimiz tohumlari hemsehrilerimize dagitacagiz’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile