Pursaklar'da Bayram Öncesi Küçük Ve Büyükbas 10 Hayvan Kesildi

Pursaklar ilçesinde Belediye Baskani Ertugrul Çetin’in aldigi dananin da aralarinda bulundugu 10 hayvan kesildi.

Çetin, Kurban Bayrami öncesinde aldigi hayvanlari ilçedeki yetim ve öksüzlere dagitmak için kestiriyor.

Çetin, ayrica bu yil Pursaklar Belediyesi Kurban Satis ve Kesim Alani'na gelen 1,5 tonluk kurbanlik dana "Pasa"yi da ilçedeki yetim ve öksüzlere dagitmak için satin aldi.

Pursaklar Belediyesi olarak yil boyunca yetim ve öksüz çocuklara dagitmak üzere çiftçilerden büyükbas hayvan aldiklarini belirten Çetin, “Hem hayvanlari kestirdik hem de tesisimizin bayram öncesi provasini yaptik." dedi.

Çetin, söyle konustu:

"Kurban ehliyeti olmayan hayvanlari biz önceden aliyoruz. Bayram günü burada çalisacak bütün ekibi buraya getiriyoruz. Prova yaparak eksiklerimiz var mi tesisimizde onu görmeye çalisiyoruz. Hayvanlari her yil ilçemizde ki yetim ve öksüz çocuklara dagitmak için aliyoruz. Sehir disindan gelen esnaflarimiz küçük hayvanlar getiriyorlar, kurban olmayacak hayvanlar aliyoruz. Hem çiftçilerimizi geri götürme masrafindan kurtariyoruz hem de yetim çocuklarimiz için degerlendiriyoruz."

Pursaklar Belediyesi Kurban Satis ve Kesim Alani'ni her türlü detayi düsünerek yaptiklarini belirten Çetin, "Kurban sahibi geliyor tesisin basinda vekaletini veriyor. Kesimine sahit oluyor. Ondan sonra kurban etleri arabasina konulana kadar her asamasinda süreci takip ediyor. Bu da insanlari mutlu ediyor." diye konustu.

Kesim alaninda Kaymakam Mehmet Yildiz da incelemelerde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile