Pursaklar'da Üretilen Geven Bali Astima Sifa

Pursaklar'da Üretilen Geven Bali Astima Sifa

2020 yilindan itibaren yerli ve milli tarimi tesvik etme çalismalari yürüten Pursaklar Belediyesi, Purbal ismini tescil ederek, Sirkeli Mahallesi bal ormaninda bal üretimi yapiyor.

Pursaklar’in Sirkeli Mahallesi’nde dogal yöntemlerle üretilen balin markalasmasi ve kalitesinin artirilmasi amaciyla Belediye Baskani Ertugrul Çetin önderliginde, Pursaklar halkina Purbal’i anlatmak, vatandaslar arasinda taninir hale getirerek üretimini tesvik ediyor.

‘‘Sirkeli Mahallesi’ndeki bal ormanimizda 4 yildir yogun aromali geven bali üretiyoruz’’

2020 yilindan itibaren Sirkeli’de yüzde yüz dogal, yogun aromali geven balini üretmeye basladiklarini belirten Belediye Baskani Ertugrul Çetin; ‘‘Yüksek kaliteli hava ve bitki örtüsüne sahip Sirkeli Mahallesi’ndeki Bal Ormanimizda 4 yildir yogun aromali geven bali üretiyoruz. Purbal ismini tescilledik. Sirkeli’deki bu bereketli yerde ariciligin yayginlasmasini istiyoruz. Bizlerde ürettigimiz Purballari, yetim ve öksüz çocuklarimiz basta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelerimize teslim ediyoruz. Dün oldugu gibi bugünde, yarinda ari gibi çalismaya, üretmeye ve üreteni de desteklemeye devam edecegiz’’ dedi.

2020 yilindan Sirkeli Mahallesi’nde üretilmeye baslayan ve dogal yöntemlerle üretilen balin markalasmasi ve kalitesinin artirilmasi amaciyla Pursaklar Belediyesi tarafindan 4 yildir Purbal üretimi yapilmaya devam ediyor.

Geven balinin sagliga faydalari

Soguk alginligi ve grip, enfeksiyon, kronik yorgunluk ve astima sifa saglamaktadir. Kalp rahatsizliklari, böbrek rahatsizliklari, mide ülserleri gibi rahatsizliklara sifa saglar. Çesitli alerji ve yaralara sifa saglar. Genel hazimsizlik sorunlarini da giderir. Kemoterapi nedeni ile ortaya çikan istahsizligi da ortadan kaldirmaktadir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile