Pursaklar'da Yaklasik 20 Bin Fide Dagitildi

Pursaklar'da Yaklasik 20 Bin Fide Dagitildi

Pursaklar Belediyesi, Endemik Vadi’de ata tohumuna tesvik amaciyla yaklasik 20 bin fide dagitimi gerçeklestirdi.

Pursaklar Belediyesi, saglikli nesiller ve saglikli yarinlar için organik ürünlerin üretimi ve tüketimine destek olmak, vatandaslari ata tohumuna tesvik etmek amaciyla Endemik Vadi’de ücretsiz domates, biber, salatalik fidesi dagitimina basladi.



“Burasi Ankara kültürünü yasattigimiz özel bir alan”

Endemik Vadi’nin Ankara’nin kültürünü, bitkilerini ve hayvanlarini ayni anda sergilendigi özel bir alan oldugunu söyleyen Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin, “Burasi Ankara kültürünü yasattigimiz, Ankara’nin bitkilerini ve hayvanlarini ayni anda sergileyebildigimiz aslinda çok özel bir alan. Bir taraftan hafta içleri ögrencilerime egitim imkâni sunuyoruz. Bu ögrencilerimize gönüllülük esasina göre degil yaptigimiz bir protokol dahilinde, hayat bilgisi, fen bilgisi derslerini burada uygulamali bir sekilde görüyorlar. Diger taraftan hafta sonu ve aksamlari özellikle hemserilerimiz keyifle vakit geçirebilecegi bir alan oldu. Spor, egitim, ürün çesitliligi, Ankara’nin tanitimi hepsini bir arada yasattigimiz bir alan” seklinde konustu.



“Bu özel fideleri dagitma sürecimiz hiç bitmiyor”

Ata tohumlarinin dagitimina devam edilecegini aktaran Çetin, “Bugün de ata tohumlari dagitiyoruz hemsehrilerimize bu özel fideleri dagitma sürecimiz hiç bitmiyor. Yetistirip paylasmayi planliyoruz. Bunu gerçeklestiriyoruz bir anlamda. Buranin bir çiftçilik faaliyeti olarak degerlendirilmesini asla istemiyorum. Bir aslinda hobi ürünü ama beraberinde insanlarin toprakla bulusacagi kendi ürettiklerini yerli ve milli olani soy takibi yapabilsinler diye yaptigimiz bir çalisma” ifadelerine yer verdi.

“Ikinci etap çalismalarimiz basladi”

Endemik Vadi’nin diger etaplarinin da yapimina baslandigini belirten Çetin, “Simdi planlamamiz bir ucundan bir ucuna kadar 1 buçuk kilometre olacak burasi. Vatandasimiz buraya girdigi zaman ucundan ucunu gezdigi zaman yaklasik 3 kilometre yol yürümüs olacak. Ikinci etap çalismalarimiz basladi.

Takriben onu da bir ay içerisinde sonlandirmis oluruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile