Pusu Kurup Öldürdü, Ayagini Kirinca Yakalandi

Pusu Kurup Öldürdü, Ayagini Kirinca Yakalandi

Beyoglu’nda bir sahis cep telefonundan küfür ederek çagirdigi husumetlisi 21 yasindaki genci, pusu kurup silahla vurarak öldürdü. Saldiri anlari kameralara yansirken kayiplara karisan katil zanlisi, Beyoglu Asayis Büro Amirligi ekipleri tarafindan 7 ay sonra ayagini kirip taksiyle hastaneye giderken pusu kurulup kiskivrak yakalandi. Tedavisinin ardindan sekerek yürüdügü görülen suç makinesi katil zanlisi tutuklandi.

Beyoglu Kaptanpasa Mahallesi’nde geçtigimiz Ekim ayinda saat 04.30 siralarinda meydana gelen olayda 21 yasindaki Emir Can Kol ile Yusuf Emre Çölgeçen arasinda bir süre önce husumet olustu. Hasmini takibe alan Emir Can Kol, olay günü onu cep telefonuyla arayarak agir küfürler ettikten sonra bulundugu yere çagirdi. Sahis ardindan bir kiraathanenin bahçesine girerek içerisinde pusu kurdu. Bir süre sonra Yusuf Emre Çölgeçen, yolda yürüdügü esnada bahçede pusu kuran Emir Can Kol tarafindan silahli saldiriya ugradi. Gence kursun yagdiran Emir Can Kol, geri döndügü kiraathanenin bahçesindeki bulunan güvenlik kamerasina silahla vurarak baska yöne dogru çevirip bir süre daha bekledikten sonra kaçarak kayiplara karisti.

Agir yarali genci hastaneye birakip kaçtilar

Kanlar içinde kalarak yere düsen Yusuf Emre Çölgeçen’in yardimina ise çevrede bulunan arkadaslari kostu. Agir yarali genci yoldan çevirdikleri Bilal Mert Ekmen’in aracina alan arkadaslari, hizli bir sekilde Okmeydani Prof. Dr. Cemil Tasçioglu Sehir Hastanesi’ne götürdü. Genci sedyeye koyan arkadaslari saglik ekiplerine teslim ettikten sonra kaçti. Hemen ameliyata alinan Yusuf Emre Çölgeçen yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Olayin ardindan ihbar üzerine hastaneye gelen Beyoglu Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri, güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldi.

Küfür edip çagirdi, pusu kurup öldürdü

Yapilan incelemeler sonucunda geriye yönelik çalisma yapan ekipler, silahli saldirinin Agaçlaralti mevkisinde yasandigini tespit etti. Olay yerinde detayli çalisma yapan Beyoglu polisi, bir kiraathanenin kamera görüntülerini incelemeye aldi. Çalismalar sonucunda genci öldüren sahsin 21 yasindaki Emir Can Kol oldugu belirlendi. Çölgeçen ile Kol’un aralarinda önceden husumet bulundugu ve Kol’un Çölgeçen’i agir küfür ederek kiraathanenin önüne çagirdigi ve buradan pusu kurarak öldürdügü ortaya çikti.

Beyoglu polisi 7 ay adim adim takip etti

Yakalama çalismalari çerçevesinde Beyoglu Asayis Büro Amirligi ekipleri katil zanlisi Emir Can Kol’un, “kasten öldürme” suçu disinda, “kasten öldürmeye tesebbüs”, “gasp”, “silahli tehdit” ve “atesli silahlar kanununa muhalefet” suçlarindan arandigini belirledi. Ayrica sahsin “birden fazla kisiyle yagma” suçundan da 2 yil 1 ay kesinlesmis cezasi oldugu tespit edildi. Katil zanlisini yakalamak için çalismalarini sürdüren Beyoglu polisi sahsi 7 ay boyunca aradi.

Pusuyla öldüren katil polisin pususuyla yakalandi

Bu süre zarfinda çok sayida adrese baskin düzenleyen polis, sahsin geçtigimiz Persembe günü yüksek bir yerden düserek ayagini kirdigi ve hastaneye gidecegi bilgisine ulasti. Sahsin taksiye bindigini de belirleyen polis, plakasina ulasarak geçecegi güzergah üzerinde pusu kurdu. Taksi, Piripasa Mahallesi’nde bir caddeden geçtigi esnada harekete geçen Beyoglu Asayis Büro Amirligi ekipleri, Emir Can Kol’un ticari taksinin içerisinde kiskivrak yakaladi. Sahsi etkisiz hale getiren polis, üstünde ise ruhsatsiz tabanca ele geçirdi.

Suç makinesi katil zanlisi tutuklandi

Gözaltina alinan katil zanlisi ilk olarak tedavisi yapilmak üzere polis kontrolünde hastaneye götürüldü. Hastanedeki tedavisinin ardindan emniyete götürülen Emir Can Kol ifadesinin alinmasi ve adli islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edildi. Sahsin sevk esnada ayagi kirildigi için sekerek yürüdügü görüldü.

Mahkemeye çikartilan Emir Can Kol, “kasten öldürme”, “kasten öldürmeye tesebbüs”, “gasp”, “silahli tehdit” ve “birden fazla kisiyle yagma” suçlarindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Saldiri anlari ve yaralinin hastaneye birakilmasi kamerada

Beyoglu’nda yasanan saldiri anlari ve sonrasi ise güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde, sahsin bir kiraathane bahçesine girdikten sonra bir süre saklanarak husumetlisini bekledigi, daha sonra ise kiraathanenin bahçesinden hasmini vurduktan sonra güvenlik kamerasini silahla vurarak yönünü çevirdigi görülüyor. Olayin devaminda ise yaralinin hastaneye birakildigi görülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile