Putin Açiklamasi 'NATO'nun Sinirlarimiza Yakinlasmasi, Rusya'nin Güvenligini Etkileyecek Kadar Önemli Bir Husus'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, NATO'nun, ülkesinin sinirlarina yakinlastigini, bunun Rusya ve Rus vatandaslarinin güvenligini etkileyecek kadar önemli husus oldugunu söyledi.

Putin, Rossiya-1 kanalina verdigi röportajda, NATO'nun askeri faaliyetlerini ve Ukrayna'nin NATO'ya üye olma ihtimalini degerlendirdi.

NATO'nun Rusya sinirlarinin yakinlarinda askeri altyapisini güçlendirdigine dikkati çeken Putin, "NATO'nun sinirlarimiza yakinlasmasi, Rusya ve Rus vatandaslarinin güvenligini etkileyecek kadar önemli bir husus." dedi.

Putin sunlari kaydetti:

"NATO'nun doguya dogru genislemesi iki dalgada gerçeklesti. Bu, Rusya ve Bati ülkeleri arasindaki iliskilerin ortaklik seviyede oldugu zamanda gerçeklesti ancak kaygilarimizin tümü göz ardi edildi. Sert konusmak istemiyorum ancak çikarlarimizi çignediler. Bu iyi iliskilerin oldugu zamaninda gerçeklesti. Bati, kendi jeopolitik çikarlarini insanlarin ve diger halklarin çikarlarindan üstün tutar."

Ukrayna'nin NATO üyesi olmak istedigine dikkati çeken Putin, bunun bos bir mesele olmadigini vurgulayarak, "Polonya ve Romanya'daki Amerikan füzeleri, Rusya'nin merkez bölgesine 15 dakikada varabilir. Ukrayna'nin NATO üyesi oldugunu farz edelim. Amerikan füzelerinin Harkiv veya Dnipro kentlerinden Moskova'ya uçus süresi 7-10 dakikaya düsecek." ifadelerini kullandi.

Putin, Ukrayna vatandaslarinin birçogunun NATO üyeligini istemediklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile