Putin'i Iktidara Getiren Kremlin Danismani Yumashev Istifa Etti

Putin'i Iktidara Getiren Kremlin Danismani Yumashev Istifa Etti

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in iktidara gelmesine yardimci olan Valentin Yumashev, Kremlin Danismanligi görevinden istifa etti.

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilari devam ederken, Kremlin’de siyasi krizler sürüyor. Ilk olarak geçtigimiz 23 Mart’ta Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Sürdürülebilir Kalkinma Özel Temsilcisi Anatoly Chubais’in istifa etmesinin ardindan Kremlin’den yeni bir istifa haberi daha geldi. Putin’in iktidara gelmesine yardim eden eski Rus lider Boris Yeltsin’in damadi ve Kremlin Danismani Valentin Yumashev de görevinden istifa etti. Yumashev’in yönetim kurulu üyesi oldugu Yeltesin Vakfi’nin Genel Müdür Yardimcisi Lyudmila Telen, Rus basinina yaptigi açiklamada Yumashev’in istifasini dogrulayarak, "Bu onun istegiydi. Bu nedenle istifa ettigini biliyorum" dedi.



Putin’in iktidara gelmesinde önemli rol oynadi

Sovyetler Birligi’nin dagilmasindan sonra kurulan Rusya Federasyonu’nun ilk devlet baskani Boris Yeltsin’in danismani olarak görev alan Yumashev ayni zamanda Yeltsin’in damadiydi. Yeltsin’den sonra Putin’in baskanlik koltugunu devralmasinda önemli rol oynayan Yumashev, 1998 yilindan sonra araliksiz olarak baskan danismani olarak görevde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile