Kremlin Sarayi'ndan yapilan açiklamaya göre Putin, Erdogan'a Kahramanmaras'ta Orman Genel Müdürlügü hizmetinde kullanilan yangin söndürme uçaginin düsmesiyle ilgili telgraf gönderdi.
Putin mesajinda, Rus ve Türklerin, Türkiye'deki orman yanginlariyla birlikte mücadele ettigine isaret ederek, "Bu nedenle can kaybi acisi bizleri birlestiriyor. Ölenlerin aileleri ve yakinlarina üzüntü ve destegimi iletmenizi rica ederim. Onlara, bu zor zamanda cesaret ve metanet diliyorum." ifadesini kullandi.
Ayrica Putin'in, kazada hayatini kaybeden Rus askerlerin yakinlarina da taziyede bulundugu belirtilerek, bu askerlerin taltif edilmesi için talimat verdigi kaydedildi.
Orman Genel Müdürlügünce Rusya'dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlügü hizmetinde kullanilan yangin söndürme uçagi, Kahramanmaras'taki orman yanginina müdahale esnasinda düsmüstü.
Milli Savunma Bakanligi (MSB), düsen yangin söndürme uçagiyla ilgili arama kurtarma çalismalarina bir helikopter ve bir uçakla destek verildigini bildirmisti.
Putin, Kahramanmaras'ta Yangin Söndürme Uçaginin Düsmesi Nedeniyle Erdogan'a Taziye Mesaji Gönderdi
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a, Kahramanmaras'ta Be-200 tipi uçagin düsmesi nedeniyle taziye mesaji iletti.



















