Putin Ve Pasinyan, Karabag Gündemiyle Bir Araya Geldi

MOSKOVA – Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ile baskent Moskova’da görüstü.

Putin, Pasinyan ile Kremlin Sarayi’nda "Karabag" ile ilgili görüsme öncesinde açiklamalarda bulundu. Pasinyan ile sürekli telefonla temas halinde olduklarini belirten Putin, yüz yüze görüsmenin ise istenilen sonuca ulasmak bakimindan verimli olacagini söyledi.

Resmi ve gayriresmi bir ortamda görüseceklerini belirten Putin, birlikte mevcut durumu ve beklentileri ele alacaklarini kaydetti. Yakinda Bagimsiz Devletler Toplulugu liderler zirvesi yapilacagini ve es güdüm halinde olmalari gerektigini ifade eden Putin, “Bugün esas meselemiz halihazirda ve uzun vadede bölgedeki durumun çözülmesi dahil is birligimiz ile ilgili ana konular.” ifadelerini kullandi.

Ermenistan Basbakani Pasinyan ise bu yil Putin ile 4. kez yüz yüze görüstüklerini hatirlatarak “Bu kadar sik görüsme iliskilerimizin dinamik oldugunu, karsilikli anlayisimizi, stratejik müttefiklik ortakligimizin önemini gösteriyor. Elbette su anda bölgemizde genel olarak dinamik bir süreç ilerliyor. Müttefiklerin sürekli görüsmesi ve sizin de dediginiz gibi karsilikli es güdüm halinde olmasi çok önemli.” diye konustu.

Bölgede tam anlamiyla durumun istikrara kavustugunu söylemenin mümkün olmadigini iddia eden Pasinyan, Rusya’nin bölgede anahtar rol oynadigini, bütün bu konulari Putin ile ele alacagini dile getirdi. ???????

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile