Pütürge Devlet Hastanesi’nde Tatbikat

Pütürge Devlet Hastanesi’nde Tatbikat

Malatya'nın Pütürge ilçesi Devlet Hastanesi'nde; 'sivil savunma', 'doğal afetler', 'deprem ve yangın önleme ve söndürme' konularında eğitim verilirken, akabinde hastane sivil savunma amirliği ile kalite yönetiminin birlikte hazırladıkları senaryo doğrultusunda 'Hastane Afet Planı' tatbikatı yapıldı.

Pütürge İlçe Devlet Hastanesi Kalite Yönetimi ve Malatya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sivil Savunma Uzmanlığı'nca birlikte düzenlenen tatbikatta, hastane personelinin olası bir doğal afet ya da yangın durumunda hareket tarzlarının belirlenmesiyle bu gibi durumlarda nasıl davranılacağının tatbik edildiği, tüm personelin hastanede bulunan 'yangın söndürme tüplerini kullanarak tecrübe kazandığı belirtildi.

Tatbikata Pütürge İlçe İtfaiye Amirliği de bir itfaiye aracı ve personeliyle birlikte iştirak ederek temsili yangını söndürerek mahsur kaldığı varsayılan yaralıların kurtarma çalışmalarına da yardımcı oldu. Ayrıca İlçede görevli 112 Acil Yardım ekibi de tatbikata iştirak ederek hastane personeli ile birlikte triaj uygulamaları yapıldı.

Eğitimi ve tatbikat katılan Malatya İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Sivil Savunma Uzmanı Ercan Aycan, bu eğitim ve tatbikatların genel sekreterliğe bağlı diğer il ve ilçe hastanelerinde zaman zaman yapıldığını ve yıl boyunca süreceğini aktararak, konunun önemine değindi.

Başhekim Melike Gürsel de eğitim ve tatbikatın personele yararlı olduğunu ifade ederek, bu tür doğal afetlerin ve yangınların gerçek hayatta sadece tatbikatlarda kalmasını temenni etti.

Hastane Başhekimi Melike Gürsel, Sağlık Hizmetleri Müdürü Fatma Kılınç, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Berat Ceyhan, kalite ve eğitim hemşiresi ile diğer tüm personelde eğitim ve tatbikata iştirak etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile