Puyol final yolu

Şu kadere bakın ki, Dünya Kupası'ndaki yarı final yolu Türkiye'den kovulan 'Yeniköy kasabı' Del Bosque ile 'stajer' Löw'ü karşı karşıya getirdi. Beşiktaş'ın kapıya koyduğu Del Bosque'nin İsp...

 


Şu kadere bakın ki , Dünya Kupası ' ndaki yarı final yolu Türkiye ' den kovulan ' Yeniköy kasabı ' Del Bosque ile ' stajer ' Löw ' ü karşı karşıya getirdi . Beşiktaş ' ın kapıya koyduğu Del Bosque ' nin İspanyası , Fener ve Adana mağduru Löw ' ün Almanyasını tek golle yenip tarihinde ilk kez finale yükseldi . 60 yıl sonra dünya kupasında yarı finale ulaşan İspanyollar , öldürücü pas trafiğini Panzerler karşısında da uygulamaya koydu . Bir anlamda Euro 2008 finalinin de rövanşı olan karşılaşmada topa hükmeden Boğalar , ilk yarıdan iki net pozisyon çıkardı . 6 . dakikada Xavi ' nin derin pasında David Villa defansın arkasına sarktı . Kayarak yaptığı vuruş Neuer ' den döndü . 14 ' te ise Iniesta ' nın ortasında kendini unutturan Puyol topu ağlara gönderemedi . Topa İngiltere ve Arjantin ' den daha az sahip olmalarına karşın rakiplerini yerle bir eden Löw ' ün genç kadrosu ise , jabulani ile fazla samimi olmadı , Matador ' un hatasını kolladı . 45 ' te Ramos , ceza alanında Mesut ' u düşürdü ancak Macar hakem penaltıyı vermedi . 68 ' de Kroos ' un hevesini Casillas kırdı . Ve Matador hedefi savunmacısıyla vurdu . Puyol maçın başında yapamadığını 74 ' te yaptı . Kornerden gelen topu kafayla ağlara gönderip İspanya ' yı tarihi zafere taşıdı : 1-0 .

Finalin adı : Hollanda-İspanya
32 takımla başlayan Dünya Kupası serüveninde finalin adı Hollanda-İspanya oldu . Total futbolun temsilcisi Portakallar ile muhteşem pas oyunuyla rakiplerinin başını döndüren Boğalar , 11 Temmuz ' da Pazar günü hem tarih yazmak hem de dünyanın en büyüğü olabilmek için karşı karşıya gelecek . İki takımın da geçmişlerinde Dünya Kupası şampiyonluğu bulunmuyor . Johannesburg ' daki dev maç 21 . 30 ' da başlayacak . Mesut ' lu Almanya ile Lugano ' nun takımı Uruguay ise 10 Temmuz Cumartesi günü üçüncülük maçına çıkacak .

3 milyar insan izleyecek
Güney Afrika ' da düzenlenen Dünya Kupası ' nda gözler finalde . . . Maçı yaklaşık 3 milyar kişinin televizyon karşısında izlemesi bekleniyor . Kara Kıta ' daki büyülü organizasyonu 204 ülke ekranlarına taşıyor . Bu , dünyanın tek bir kitle halinde izlediği en büyük organizasyon . Ayrıca Güney Afrika ' da 70 ülkeden 179 yayın kuruluşu da Dünya Kupası ' nı yerinde takip ediyor .




Akşam
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile