'Biz Ebruyuz' Grubu Diyarbakır'da 7 Dilde Şarkı Seslendirdi

Adana Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı "Biz Ebruyuz" projesiyle oluşturulan grup Diyarbakır'da gösteri sunup, farklı dillerde türküler söyledi.


Adana İl Emniyet Müdürlüğünün bünyesinde aralarında yoğun göç alan mahallelerde yaşayan risk altındaki çocukların yer aldığı 45'i koro, 50'sinin de dans grubu olmak üzere 95 kişiden oluşan "Biz Ebruyuz" projesiyle hayat bulan topluluk, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü koordinesiyle Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gösteri yaptı.

Yaptıkları sanat gösterisiyle izleyenleri kendilerine hayran bırakan geceye, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, emniyet amirleri ve bir çok vatandaş katıldı.

Gösteri, okunan şiirin ardından sahne alan 45 kişilik koro ekibi, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Gürcücenin de bulunduğu 7 farklı dilde türküler seslendirdi. Alkışların dinmediği salonda, seyircileri kendine hayran bırakan çocuklar, Anadolu Ateşi'nin eğitmenliğini üstlendiği 50 kişilik dans grubuyla da izleyenlere görsel bir şölen sundu.

Daha önce 5 dile şarkı seslendiren çocuklar, bu yıl ise 7 dilde şarkı söyledi.

Ayrıca toplulukta çocuklar, Diyarbakır'ı çok sevdiklerini ifade ederek, projeyle sevgi kazandıklarını ve bu projelerin barışa vesile olmasını diledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile