'Gelişimsel Yetersizliği Olan Çocukların Sosyalleşmelerine Spor Eğitim İle Destek Olunması' Projesi

Otizimli Bireyleri Destekleme Derneği tarafından hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Gelişimsel Yetersizliği Olan Çocukların Sosyalleşmelerine Spor Eğitim ile Destek Olunması" projesi hayata geçirildi.


Otizimli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Fatma Tabanlı, özel bir otelin toplantı salonunda yapılan projenin tanıtım etkinliğinde, ptemel amacının otizm farkındalığı oluşturmak olduğunu söyledi.

Doğru yönlendirmeler yaparak otizmli çocukların nitelikli bireyler haline getirilebileceğini ifade eden Tabanlı, bu konuda ailelerin erken teşisisinin önemili olduğunu vurguladı.

Tabanlı, erken teşhisin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Otizimli çocuklar diğer çocuklarla iletişim kurmakta zorlanır, herşeyi rutin görür, değişikliklere aşırı tepki verir. Uygunsuz sebepsiz gülmek, ağlamak, tehlikeye karşı duyarsızlık, göz temasının çok az ya da hiç olmaması, sürekli aynı oyunları oynamak, acıya karşı duyarsızlık, kendisine söylenenlere cevap vermek yerine aynen tekrar etmek, yalnız kalmayı tercih etemek, sevilmekten hoşlanmamak, seslere karşı aşırı duyarlılık yada aşırı duyarsızlık, konuşmak yerine harektlerle anlatmak, aşırı hareketlilik veya aşırı hareketsizlik diye sıralayabiliriz."

Toplantıya Vali Ahmet Turhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan ile dernek üyeleri ve çok kişi katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile