'Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk ve Farkındalık Yaratma Semineri'

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Ömer Kerkez, "Arabuluculuk ile hem zaman kaybı hem iş kaybı hem de para kaybına daha fazla gitmeden daha sağlıklı bir şekilde çözüm sağlanır" dedi.


Kerkez, Adalet Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Ofisi ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunca Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonunda düzenlenen "Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk ve Farkındalık Yaratma Semineri"ne konuşmacı olarak katıldı.

Arabuluculuğun, Avrupa'da ve dünyanın birçok ülkesinde çok uzun süredir uygulandığını belirten Kerkez, "Adı üstünde, alternatif bir uyuşmazlık çözüm yöntemi. Yani, tarafların aralarında ihtilaf olan sorunlarını mahkemeye gitmeden çözebilmelerini sağlamak. Arabuluculuk ile hem zaman kaybı hem iş kaybı hem de para kaybına daha fazla gitmeden daha sağlıklı bir şekilde çözüm sağlanır. Türkiye'de de yaklaşık 3 yıldır konuşuluyor" diye konuştu.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise seminerin önemine dikkati çekerek, "Yargıya katkı sunmak suretiyle, alınan eğitimden sonra çok önemli uzlaşmalar sağlanacak. Artık, raflarda bekleyen 10 binlerce dosyanın arasından adaletin beklenmesi, belki de kısa süreyle mahkemeye hiç müracaat etmeden iki kişinin arasında hallolacak bir mesele olacak" dedi.

Konuşmaların ardından, UNDP uzmanı Baria Ahmed ve Doç. Dr. Şafak Narbay tarafından seminer verildi.

Seminere, Malatya Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şehmuz Şat ve Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve esnaf katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile