Radar görüntülerini 1,5 yıl arşivleyen İzmir Emniyeti, 3 yıldır dava kaybetmiyor

Teknolojiyi kullanan İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü, örnek bir uygulamaya imza attı. Kanunen 90 gün saklama zorunluluğu olan rad

Teknolojiyi kullanan İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü, örnek bir uygulamaya imza attı. Kanunen 90 gün saklama zorunluluğu olan radar görüntülerini 1,5 yıl arşivleyen Emniyet, üç yıldır bu konuda açılan hiçbir davayı kaybetmedi.

Radar görüntülerini DVD'ye aktarıp 1,5 yıl muhafaza eden Emniyet, ceza tutanağı 90 günden sonra ulaşan vatandaşların açtığı davalarda da görüntü belgesi sunuyor. Plakası belli olmayan hiçbir araca ceza uygulaması yapmadıklarını belirten İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, mahkemeye başvurmadan kendilerine ulaşan vatandaşlara ilgili görüntüleri verdiklerini söyledi. Yılmaz, Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne internet ortamında başvuranlara da e-posta'yla bilgi verdiklerini kaydetti.

Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nü mahkemeye verenlerden biri de işadamı Ahmet Bulaç. Trafik cezasının uygulandığı Bornova ilçesindeki söz konusu yerde hız sınırını ihlâl etmediğini savunan Bulaç, adresine gönderilen ve altında imzası bulunmayan 270 TL'lik trafik cezasının iptali için 11. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkemeden radar kayıtlarının, görüntü ve fotoğraflarının incelenmesini, aksi durumda cezanın iptal edilmesini istedi. 4 Nisan 2010 tarihinde hız sınırını aştığı gerekçesiyle 270 TL'lik ceza tebligatı adresine haziran ayında ulaşan Bulaç, makbuzu alır almaz 15 günlük kanuni süresi dolmadan mahkemeye itiraz etti. Mahkeme, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün radar görüntülerinin fotoğrafını göndermesi üzerine Bulaç'ın cezayı ödemesine hükmetti.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün vatandaşa radar görüntülerini e-postayla verdiğini bilmediğini söyleyen Ahmet Bulaç, "Aracımız firmaya ait olduğu için değişik kişiler kullanabiliyor. Şahsen ben bu zamana kadar süratten hiç ceza yemediğim için itiraz ettim. Mahkemeyi kaybetmeme rağmen gönlüm rahat." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile