'Radar'ın Haberi Bile Yetti

'Radar'ın Haberi Bile Yetti

Edirne’de şehrin farklı noktalarına sabit radar kuruldu. Radarlar henüz faaliyete geçmedi ancak sürücüler radarların olduğu yollarda hızlarını azaltmaya başladı.

Edirne Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı proje ile kentin en işlek yollarına kule şeklinde 30 adet hız kontrol cihazı olan radarlar kuruldu. Hız sınırlarına uymayanlara kesilecek cezaların yüzde 70’i devlete, yüzde 30’u ise belediyeye aktarılacak. Edirne Belediyesi’nin bu yolla yılda yaklaşık 1 milyon TL ek gelir elde edeceği öğrenildi.

EN AZ CEZASI 189 LİRA

Yeni kurulan sistemle birlikte yollardaki hız limitlerini aşan sürücülere en az 189 lira para cezası kesilebilecek. Hız limitinin yüzde 30’dan fazla aşılması durumunda ise bu cezalar ikiye katlanacak. Edirne’de farklı noktalara kurulan radar henüz faaliyete geçmedi ancak radarların olduğu yollara giren sürücüler hızlarını düşürmeye başladı.

Radarların Aralık ayında çalışmaya başlayacağı, yollarda hız limitlerine uymayan sürücülere ise kule radarların çektiği fotoğraflı cezaların 10 gün içerisinde adreslerine yollanacağı belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile