Radyodan ilginç uygulama: "Bu telefonu aramayın"

Ulusal radyolardan Moral FM, televizyon dizilerine yönelik eleştirileri işleyen ilginç bir fragman ile dinleyicilerini duyarlı olmaya çağırıyor. Radyo

Ulusal radyolardan Moral FM, televizyon dizilerine yönelik eleştirileri işleyen ilginç bir fragman ile dinleyicilerini duyarlı olmaya çağırıyor. Radyo, yayınladığı fragmanlarda dinleyicilerini 444 1 178 nolu Alo RTÜK hattını aramamaya çağırıyor.

Radyonun Genel Yayın Yönetmeni İsmail Tongar, yaklaşık 1,5 yıldır gündemde yer alan konularla ilgili dinleyicilere bilgi veren fragmanlar hazırladıklarını belirterek konuyla ilgili şunları söyledi: "Televizyonlarda yeni sezonun başlamasıyla gündeme gelen ahlaki değerlerimize ters düşen dizilerin oluşturduğu rahatsızlık herkesçe malum. Ama asıl dikkat çekilmesi gereken bir başka konunun var olduğunu düşünüyoruz. Herkes şikâyetçi gibi gözüküyor ama hiç kimse bir harekette bulunmuyor. Bu konunun yetkili mercileri var. Şikayet durumunda hemen işlem başlatıyorlar. Ama toplumumuzda ne yazık ki bu konular hakkında sadece söylenmeden öteye bir aksiyon bulunmuyor. İşte bu yüzden bu durumu dinleyenlerimizin dikkatine sunmak istedik."

Tongar, hazırladıkları fragmanda dinleyicilerin dikkatini çekmek için değişik bir uygulama yaparak dinleyicileri 444 1 178 nolu Alo RTÜK hattını aramamaya çağırdıklarını söyledi.

Son kısmı "Eğer siz de yarınlarımızın ahlaki kirliliğe bulanmasına razıysanız, lütfen bu telefonu aramayın!" şeklinde biten ve radyodan yayınlanan fragman şöyle:

"Bundan 75 yıl önce İskoç bir mucidin çağı aydınlatan icadı olarak girdi hayatlarımıza. Bizi bilmediğimiz dünyalara götürdü. Dünyanın dört bir yanını, oturma odalarımıza taşıdı günün istediğimiz her vaktinde. Kimi zaman güldürdü, kimi zaman ağlattı. Kimi zamansa, öyle farklı bilgiler sundu ki dimağlarımıza, ağızlarımızı orta yerinden açık bıraktı. Çok sevdik onu. Çok benimsedik. O kadar ki, hayatlarımızın başköşesine buyur ettik. Çocuğumuz önünden geçse azarladık, uzaktan kumandaları aldık ellerimize, eşlerimizin elini bıraktık. Onu izlemeden nasıl gülünürdü, nasıl ağlanırdı unuttuk belki de. İşte bu yüzden her gece, elektrikler kesilmesin diye dua ettik.

Bugün, en yakın dostumuz televizyon, bize öyle şeyler gösteriyor ki, biz susuyoruz. Bize yarayanı alıp kapatmak yerine, o ne derse kabul edip hayatımız kılıyoruz. İşte bu yüzden, gazetelerin üçüncü sayfaları, seyrettiği şiddet görüntüleri nedeni ile oyun olsun diye birbirini öldüren çocukların haberleriyle, amcasının eşini kaçıran insan müsvetteleriyle, ve bir sürü gayri meşru ilişki rolünü, kim daha güzel oynadı anketleriyle dolu.

Çünkü biz susuyoruz!

Çünkü biz, çocuklarımızı her gün televizyona emanet ediyoruz!

Eğer siz de yarınlarımızın ahlaki kirliliğe bulanmasına razıysanız, lütfen bu telefonu aramayın! ALO RTÜK ŞİKAYET HATTI: 444 1 178"

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile