Rahibeli afişi Berhan Şimşek astırdı

Skandal afiş CHP'yi karıştırdı. Afişi astırdığı ortaya çıkan CHP'li Avcılar Belediye Başkanı “İl Başkanı istedi” derken Berhan Şimşek sert dille yalanladı

Skandal afiş CHP’yi karıştırdı. Afişi astırdığı ortaya çıkan CHP’li Avcılar Belediye Başkanı “İl Başkanı istedi” derken Berhan Şimşek sert dille yalanladı.

İstanbul’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafıyla ‘Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesine evet’ yazısının yer aldığı afiş İstanbul CHP’de deprem yarattı. Afişi astırdığı ortaya çıkan CHP’li avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin “İl başkanının talebiyle astık” açıklamasını CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek şiddetle yalanladı. Avcılar Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri arasında da sert tartışmalar yaşandı.

GÜRSEL TEKİN’E YAKIN SİTEDE

İstanbul eski İl Başkanı Gürsel Tekin’e yakınlığıyla bilinen “gerçekgündem.com” sitesinde yer alan haber, afiş tartışmasını alevlendirdi. İddiaya göre, rahibe afişini astırdığı iddia edilen CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

İL YÖNETİMİNİN TALEBİYLE ASTIK

Mustafa Değirmenci, telefon görüşmesinde Kemal Kılıçdaroğlu’na “İstanbul il yönetimi ile Avcılar ilçe yönetiminin bilgisi dahilinde ve talebiyle bu afişin bastırılması sorumluğunu üstlendim. Afiş belediyenin görüşünü değil, il ve ilçe yönetiminin görüşünü yansıtıyor” diyerek kendini savundu.

DEĞİRMENCİ’NİN İHRACI GÜNDEMDE

Afiş skandalıyla ilgili parti içinde soruşturma başlatan yönetimin, Değirmenci ve Avcılar ilçe örgütünün ihracını isteyebileceği belirtilirken, gerçekgündem.com sitesinin haberinde yer alan iddianın doğru çıkması halinde, Berhan Şimşek için de parti yönetiminin disiplin mekanizmasını harekete geçirebileceği ifade ediliyor.

ŞİMŞEK SUÇU BAŞKANA ATTI

CHP İstanbul İl Başkanı Şimşek, Mustafa Değirmenci’nin yaptığı açıklamanın parti örgütünü yanıltma amacı güttüğünü ileri sürerek, “İl Başkanlığımızın bu afişle ilgili hiç bir bilgisi ve onayı yoktur” dedi. Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay’ın Değirmenci hakkında gerekli soruşturmanın başlatılacağını açıkladığını da söyledi. • ANKARA star

Tekme tokat afiş kavgası

Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci’nin astırdığı afiş vatandaşlar arasında kavga çıkardı. Avcılar Belediyesi önünde toplanan vatandaşların bir kısmı Değirmenci’ye destek verirken, bir kısmı ise tepki gösterdi. CHP’li olduğunu belirten bir vatandaş Değirmenci’ye küfür edince sözlü tartışma başladı. Kısa bir süre sonra kavgaya dönüşen tartışma, “Bu belediye başkanını mı savunuyorsunuz” diyen protestocuya saldırılması üzerine büyüdü. Kavga, çevredeki vatandaşlar tarafından güçlükle yatıştırıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile