Rahvan Atlari Fetih Coskusunu Zirveye Tasidi

Rahvan Atlari Fetih Coskusunu Zirveye Tasidi

Osmangazi Belediyesi tarafindan bu yil 19’uncusu düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nin Fethi Senlikleri, Türkiye’nin dört bir yanindan gelen rahvan atlari ve binicilerin kiyasiya mücadele ettigi Rahvan At Yarislari ile sona erdi. Fetih coskusu ile sahlanan rahvan atlarinin birincilik mücadelesi nefes kesti.

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nin fethinin 698’inci yilinda düzenledigi Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nin Fethi Senlikleri ile 18 yildir oldugu gibi bu yil da kente nisan ayi boyunca bayram havasi yasatti. Senlikler kapsaminda düzenledigi sempozyum, fetih yürüyüsü, köy dügünü ve Uluslararasi Tarihi Kent Kosusu gibi etkinlikler ile fetih coskusunu tüm kente yayan Osmangazi Belediyesi, senliklerin son etkinligi olan Rahvan At Yarislari ile bu coskuyu zirveye tasidi.

Osmanli’dan kalma gelenegin günümüze tasindigi Rahvan At Yarislari, Armutköy Mahallesi’ndeki Ata Sporlari Parki’nda gerçeklestirildi.

Bu yilki yarislara toplam 120 at katildi.

Türkiye’nin dört bir yanindan gelen atlar, Bas, Basalti, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Dörtlü Taylar, Üçlü Taylar, Ikili Taylar, Kadinlar ve Yerli Doludizgin olmak üzere toplam 10 farkli kategoride birincilik için kiyasiya mücadele etti. Her biri büyük bir rekabete sahne olan yarislar sonunda dereceye giren at sahiplerine kupanin yani sira para ödülü verildi.

Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, yaris alanina ata binerek giris yapti. Mahalle meydaninda aracindan inen ve yaris alanina kadar tüm yolu at sirtinda ilerleyen Baskan Aydin’a rahvan atçilari da at binerek eslik etti. At sirtinda tüm yaris parkurunu turlayarak izleyicileri selamlayan Baskan Aydin’i vatandaslar alkis yagmuruna tuttu.

Yarislara katilan tüm at sahiplerine ve binicilerine katilimlarindan dolayi tesekkür eedn Baskan Aydin, “Türkiye’nin dört bir yanindan gelen rahvan atlari, alani dolduran binlerce vatandasimiza gün boyu büyük heyecan yasatti. Önümüzdeki sene bu organizasyonu daha da gelistirecegiz. Yarislarin yapildigi Armutköy Mahallemizdeki Ata Sporlari Parki çok güzel bir tesis. Burasi fetih senlikleri kapsaminda düzenlenen Rahvan At Yarislari’na ev sahipligi yaparak yilin sadece bir günü kullaniliyordu. Burasini yilin diger günlerinde de kullanilir hale getirecegiz. Yil içerisinde de yine rahvan at yarislari burada düzenlenecek. Çocuklarimiza ve gençlerimize yönelik organizasyonlar yapacagiz. Gençlerimize atçilik sporunu sevdirmek için faaliyetler yürütecegiz. Vatandaslarimiz hafta sonlari sehrin yogunlugundan kaçip buraya gelerek nefes alacaklar. Yarislara katilarak dereceye giren tüm binicileri tebrik ediyorum. Bugün bu yarista yer alan tüm at sahipleri ve binicileri ödülü hak ediyor. Çünkü bu sporu ve bu gelenegi yasatiyor olmak derece elde etmekten daha önemli. 120 katilimciya da ayri ayri tesekkür ediyorum” diye konustu.

Rahvan At Yarislari sonunda dereceye giren at sahiplerine kupa ve para ödüllerini Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin ile birlikte protokol üyeleri takdim etti. Büyük bir cosku ve rekabete sahne olan yarislari Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin ile Bursa Rahvan Atçilik Kulübü Baskani Ihsan Gür, Osmangazi Belediyesi baskan yardimcilari, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaslar büyük bir heyecanla izledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile