Polis yetkilileri, hizi saatte 195 kilometreyi bulan tayfun nedeniyle 500 kisinin yaralandigini belirtti.
Tayfunun neden oldugu sel, siddetli firtina, toprak kaymasi ve yikimlarda hayatini kaybedenlerin sayisinin 375’e yükseldigini aktaran yetkililer, kayip 56 kisinin ise arandigini kaydetti.
Yetkililer, can kayiplarinin artmasindan endise ettiklerini ifade etti.
Tayfunun yol açtigi siddetli yagis ve firtina, birçok köyde agaçlarin devrilmesine, su baskinlarina, evlerin ve yollarin zarar görmesine neden oldu.
Afetten yaklasik 780 bin kisi etkilenirken, bunlardan 400 bini de güvenli bölgelere tahliye edildi.
Filipinler ordusu, acil yardim ve arama kurtarma çalismalarina destek için bölgeye asker sevk etti.
???????Bohol Valisi Arthur Yap, vilayet idari sinirlari içerisindeki belediye baskanlarina, "acil yardim çalismalarina destek olmalari ve halkin gida, su gibi acil ihtiyaçlarini karsilamalari" talimatini vermisti.
Bölgede incelemelerde bulunan Devlet Baskani Rodrigo Duterte, 40 milyon dolarlik yardim yapilacagini duyurmustu.
Ülkede, her yil ortalama 20 firtina ve tayfun gerçeklesiyor.
Öte yandan "ülkeyi vuran en ölümcül tayfun" olarak bilinen Haiyan nedeniyle 2013'te 6 binden fazla kisi ölmüs ve büyük yikim yasanmisti.
Rai Tayfunu'nun Vurdugu Filipinler'de Ölü Sayisi 375'E Yükseldi
Filipinler'in orta ve güneydogu kesimlerini vuran Rai Tayfunu'nun yol açtigi afette ölenlerin sayisinin 375'e çiktigi bildirildi.



















