Raisoviç: Sayın Topbaş'ı Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin başında görmek istiyoruz

Kazan Belediye Başkanı Başkanı İlsur Methsin Raisoviç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ı, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Y

Kazan Belediye Başkanı Başkanı İlsur Methsin Raisoviç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ı, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin başında görmek istediklerini söyledi. Raisoviç, aday göstermek istediklerini belirten tavsiyename mektubunu Topbaş'a sundu.

Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin Başkenti Kazan Belediyesi Başkanı İlsur Methsin Raisoviç, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti. Başkanlık Sarayı'nda Raisoviç'i ağırlayan Topbaş, Türkiye ile Tataristan Özerk Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin önemine değindi. Topbaş, "Kazan ve İstanbul belediyeleri arasında işbirliğini geliştirmek, bilgi ve deneyim paylaşımı konusunda müşterek adımlar atmaktayız." ifadelerini kullandı.

Kazan Belediye Başkanı İlsur Methsin Raisoviç de, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok ciddi bir şekilde geliştiğini ifade ederek, "Türk inşaat şirketleri başta olmak üzere Türk şirketlerinden çok şey öğreniyoruz, tecrübe kazanıyoruz." dedi.

2010 yılı sonunda Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin başkanlık seçimlerinde Kadir Topbaş'ı aday görmek istediklerini söyleyen Raisoviç. "Şuanda birliğin başında Paris Belediye Başkanı bulunmakta. Paris Belediye Başkanı'nın seçim çalışmaları nedeniyle örgütün başkanlığına aday olmayacağını biliyoruz. Ben bu örgütün Avrasya bölümünden sorumlu başkan yardımcısıyım. Örgütün Avrasya bölümünün sorumlusu olarak tüm Avrasya'daki yetkililerin adına irade göstererek sayın başkanın bu seçimlerde başkan adayı olmasını istiyoruz. Çünkü bizler çok değerli şehrin başkanı olan Topbaş'ın bu örgütün başında olması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Konuşmalardan sonra Raisoviç, Kadir Topbaş'ı başkan adayı olarak görmek istediklerini belirten tavsiyename mektubunu ve Tataristan milli giysisini Topbaş'a sundu. Topbaş da konuk başkana Kızkulesi'nin resmedildiği bir tablo hediye etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile