Ramazan Ayi Geldi, Restoranlarda Iftar Menüsü Telasi Basladi

Ramazan Ayi Geldi, Restoranlarda Iftar Menüsü Telasi Basladi

Ramazan ayinin gelmesiyle restoranlarda iftar menüsü hazirliklari tamamlandi. Restoranlar bu senede zengin iftar menüleriyle müsterilerini agirlayacak.



Ramazan ayinin gelmesiyle birlikte, Istanbul’un tarih kokan yarimadasindaki restoranlarda iftar hazirliklari tamamlandi. Istanbul’un tarihi atmosferiyle bütünlesecek olan iftar sofralari, sehre özgü zengin tatlarla donatilarak misafirlere gastronomik sölen sunmayi amaçliyor. Usta sefler, özel iftar hazirliklari için farkli dokunuslarla dolu menüler olusturarak lezzetleri zenginlestirdi. Sehirdeki restoranlar, geleneksel tatlari modern lezzetlerle bir araya getirerek müsterilerine güzel bir iftar deneyimi sunmayi hedefliyor.

Gault Millau ödüllü olan restoran Galeyan Istanbul’da da iftar menüsü için hazirliklar tamamlandi. Anadolu ve Osmanli mutfaginin zengin lezzetlerini modern dokunuslarla bulusturan Galeyan, Ramazan ayi için özel olarak hazirladigi iftar menüsü ile dikkat çekiyor.

Restoranin isletme müdürü Tamer Gündogan iftar menülerinin çesitliligine iliskin açiklamalarda bulundu. Gündogan, ‘‘Menümüzde yer alan ürünlerin her biri, oruç tutarken bedenin ihtiyaç duydugu besin ögelerini saglamak için dengeli bir sekilde seçilmistir. Örnegin; Lebeniye Çorbasi. Yogurt bazli bu çorba, sindirimi kolay ve hafif olmasiyla bilinir. Yogurt, probiyotikler açisindan zengindir ve sindirim sagligini destekler. Nohut ise lif ve protein açisindan zengindir, uzun süre tok tutar’’ dedi.



Gündogan, ‘‘Yine ana yemeklerimizden Çift Pilavli Tandir ve Ayvali Soganli Et ise protein, lif, vitamin ve mineraller açisindan zengindir. Doyurucu olmalarinin yani sira, oruç tutanlarin ihtiyaç duydugu enerjiyi saglarlar. Ayrica Mevlevi ve Reyhan serbeti gibi içecekler, iftar sonrasi vücudu serinletir ve hidrasyon saglar” diye konustu.



Ramazan menüsü bin 480 TL. Üç farkli çorba seçenegi ile baslayan menü; Lebeniye, Sütlü Badem ve Sehriyeli Tavuk Suyu çorbalarini içeriyor. Baslangiç tabaginda ise Hurma, Fistikli Ezine Peyniri, Çörek Otlu Peynir, Eski Kasar, Sahine, Bal & Kaymak, Siyah Zeytin, Ceviz, Fistikli Sögüs, Roka Sögüs, Helva ve Pastirma gibi zengin seçenekler yer aliyor.

Mezelerde; Humus-u Ala, Muhammara, Tahinli Saksuka, Isli Cacik, Mastabe, Zahter Salatasi, Taze Kekikli Cevizli Salça, Zeytin Piyazi, Alti Cacikli Sömelek Köftesi, Iç Katmasi Tursu, Visneli Yaprak Sarma ve Türk Peynirleri Ezmesi gibi çesitler bulunuyor.

Ara sicaklarda Oruk&Semsek ve Kuru Dolma, ana yemeklerde ise Çift Pilavli Tandir, Tereyagli Kuru Fasulye, Ayvali Soganli Et ve Ayranli Kavurma sunuluyor. Tatli olarak Sarma Güllaç, Dondurma, Cennet Çamuru, Elmali Baklava ve içecek olarak da Mevlevi Serbeti, Reyhan Serbeti servis ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile