Ramazan'da Lokantalarda Da Zam Yok

KONYA - Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, Konya'da bulunan lokanta ve restaurant gibi işletmelerde Ramazan ayında ekstra bir zam yapılmayacağını söyledi.

Karamercan, yaptığı yazılı açıklamada, kentte bulunan yaklaşık 900 lokantanın, Ramazan'da hijyenik ortamda kaliteli ve sağlıklı iftar sofrası sunmaya hazır olduğunu belirtti.

Lokanta ve Restaurant gibi işletmelerde hijyene azami önem gösterildiğini aktaran Karamercan, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker'in et ve süt ürünlerinde fiyat artışı olmayacağını söylemesi üzerine, hijyenik şartlarda azami hassasiyet gösterilerek ilimizde faaliyet gösteren lokanta ve restaurant gibi işletmelerimizde Ramazan ayında ekstra bir zam yapılmayacaktır. Fakat yemeklerimizin ham maddesini oluşturan et, tavuk, bakliyat ve sebzelere Ramazan ayını fırsat bilerek zam yapılmamasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Lokantacılar Odası'nın şu ana kadar yapmış olduğu ziyaretlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını da vurgulayan Karamercan, şunları kaydetti:

"Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayına odamız üyelerinin zengin çeşitleriyle ve her bütçeye uygun fiyatlarıyla hazır oldukları görülmüştür. Halkımız, maliyetinin altında, sağlıksız ve ruhsatsız üretim yapan ve açıkta hazırlanıp satış yapan işletmelere sağlıkları açısından itibar etmemeliler. Hemşehrilerimizin bu mübarek ayı rahat geçirmeleri için Lokantacılar Esnaf Odası olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Mübarek ayın, ilimizde sevgi hoşgörü huzurlu bir şekilde geçmesi için gerekli hassasiyeti göstererek, tüm yurtta olduğu gibi Konya'da da birlik, dayanışma duyguları içerisinde geçmesini dilerim. Bu vesile ile Türk-İslam aleminin, Konyalı hemşehrilerimizin ve meslektaşlarımızın yardımlaşma ve bereket ayı olan Ramazan ayını kutlarım."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile