Ramazan'da yapılan yanlışlar

Ramazan'da yapılan yanlışlar

Ramazan'ın havasına uymayan ve Ramazan boyunca en çok yapılan ortak hatalardan bazılarının 'bütün gün uyumak, aşırı televizyon seyretmek ve orucu sigarayla açmak olduğu' bildirildi

 

Dubai İslami İşler ve Hayır Faaliyetleri departmanı tarafından internet sitesinde yayınlanan ö ; zel Ramazan dosyasında dü ; nyada birç ; ok mü ; slü ; manin evinde kutsal ay boyunca gö ; rü ; len 14 ortak davranış ele alındı . Aşırı sü ; slenmiş ve israfa kaç ; ılmış iftar sofraları ile kadınların bu hazırlıklar iç ; in harcadığı zaman listenin en başında sayıldı . Orta halli ailelerin bile iftar sofralarını pahalı ve ç ; eşitli yiyeceklerle donatmaya ç ; alıştığı ve ev kadınlarının tü ; m gü ; nlerini ibadet ve manevi işlerle geç ; irmek yerine mutfakta yemek hazırlamakla harcadığı belirtildi . Kadınların sıkç ; a yaptığı hatalar arasında dua ve ibadetlere yeteri kadar zaman ayırmama ve aşırı parfü ; m ve makyaj yaparak erkeklerin de bulunduğu camilere gitme sayıldı .
Yetkililer , Mü ; slü ; man ailelerin televizyon başında ö ; zellikle popü ; ler Ramazan programları ve dizileri takip ederek tü ; m akşamlarını harcadıklarını ve oruç ; tan kazandıkları sevabı neredeyse kaybettiklerini sö ; yledi .
Sigara ile orucun aç ; ılmasına şiddetle karşı ç ; ıkan departman yetkilileri bunun ç ; ok bü ; yü ; k bir hata olduğunu belirtti ve Ramazan ' ın bu kö ; tü ; huyu bırakmak iç ; in fırsat olarak değerlendirilmesini istedi .
Bazı İslam alimlerinin sağlığa zararlı olduğundan dolayı sigara iç ; menin tamamen yasak olduğunu sö ; ylediği ve geç ; en yıl resmi makamların kamuya ait alanlarda başkalarına da zarar verdiği iç ; in sigara iç ; meyi yasakladığı hatırlatıldı .
Listedeki diğer hatalar arasında oruç ; lu iken Mü ; slü ; manların yeme ve iç ; meden uzak durup gıybet , dedikodu , iftira ve kö ; tü ; sö ; z sö ; yleme gibi huylardan vazgeç ; memesi sayıldı .
Ö ; zellikle Ramazan ' ın son 10 gü ; nü ; nü ; n iyi değerlendirilmesini hatırlatan yetkililer , Mü ; slü ; manların vakitlerini hayırlı işlerle geç ; irme yerine alışverişe ç ; ıktığını ve gereksiz harcamalarda bulunduğunu kaydetti .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile