Ramazan Dede Bilgi Evi Bin 700 Üyeye Ulaştı

Bolu‘nun Gerede ilçesinde 4 ay önce açılan Ramazan Dede Bilgi Evi, bin 700 üyeye ulaştı. İlçede herkesin ilgi odağı olan bilgi evinde her ay yüzlerce kitap okunuyor.

Bolu‘nun Gerede ilçesinde 4 ay önce açılan Ramazan Dede Bilgi Evi, bin 700 üyeye ulaştı. İlçede herkesin ilgi odağı olan bilgi evinde her ay yüzlerce kitap okunuyor.
    Gerede Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Ramazan Dede Bilgi Evi, geçen eylül ayında, Gerede Belediyesi Kültür Sanat Merkezi‘nde hizmete açıldı. Genellikle öğrencilerin yararlandığı bilgi evi, ilçedeki öğrenci nüfusuna oranla rekor sayılabilecek bin 700 üye rakamına ulaştı.
    Öğrenciler, bilgi evinde çağın teknolojik imkânlardan faydalanıyor, aynı zamanda ödevlerini eğiticiler gözetiminde yapıyor. Ayrıca, sınavlara hazırlık kitaplarından faydalanıyor. İlköğretim 1, 2 ve 3‘üncü sınıflarda okuyan yaklaşık 300 öğrenciye İngilizce dil eğitimi de veriliyor. Dershaneye gitme fırsatı bulamayan öğrencilere, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle hafta sonları SBS kursu veriliyor. Başarılı olan öğrenciler her ay yemekli organizasyonla ödüllendiriliyor.

    ARALIK AYINDA BİN 600 KİTAP OKUNDU
    Geçen yıl aralık ayında bin 600 kitabın okunduğu bilgi evinde yeni bir çalışma hazırlığı yapılıyor. Şehir merkezinde yer alan Gerede Belediyesi mülkiyetinde bulunan Camlı Köşk’te vatandaşların okuyabilmesi için kütüphane oluşturuldu. Gerede Belediyesi böylelikle, öğrenci ve velilere kitap okuma bilinci aşılıyor.
    Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Türkiye‘de kitap okuma oranının gelişmiş ülkelere göre düşük olduğuna dikkat çekerek, "Bir Japon yılda 25 kitap, bir İsveçli yılda 18 kitap, bir Fransız yılda 17 kitap okuduğu halde Türkiye’de 6 Türk yılda bir kitap okuyor. Bu örnekler ve tespitler Türk insanında okuma alışkanlığının çok düşük olduğu gerçeğini ortaya koymakta." dedi.
    Baygın, Gerede ilçesinde ne kadar kitap okunduğunu belirten bir veri bulunmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Ancak yukarıdaki rakamlardan da anlaşılacağı üzere okumayan bir toplumuz. Gerede Belediyesi olarak örneklerine büyük şehir belediyelerinde rastladığımız bilgi evini ilçemize kazandırdık. İçerisinde birçok faaliyeti aynı anda yürütüyoruz. Faaliyetlerin hepsi değerli ama kitap okuma konusu en değerlisi diye düşünüyorum. Şu anda yüzlerce öğrencimiz kütüphanemizden yararlanıyor ve sadece son ay 2 bine yakın kitap okundu. Arkadaşlarımız kayıtlarını tutuyorlar ve memnuniyetle görüyorum ki her ay kitap okuma sayısı artıyor. Öğrencilerle birlikte velileri de okuyorlar. Ancak bilgi evi ile bağı olmayan hemşehrilerimizin de okumasını sağlamak amacı ile bir proje kapsamında ilçemiz merkezinde yer alan çay bahçesi diye bilinen insanlarımızın en çok uğradığı mekânlardan olan camlı köşke de belediyemizce kütüphane yaptırdık ve içerisine çeşitli kitaplar koyduk. Kitap çeşitlerini artırmayı planlıyoruz."



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile