Ramazan Etkinliklerinin Yeni Merkezi Beyazıt Meydanı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ramazan ayını etkinliklerini yeni merkezinin Beyazıt Meydanı olacağını belirterek, "Sultanahmet Meydanı'nda bir tarih var

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ramazan ayını etkinliklerini yeni merkezinin Beyazıt Meydanı olacağını belirterek, "Sultanahmet Meydanı'nda bir tarih var. Oranın daha düzenli kullanılmasını istiyoruz. Orada yemek yemekten öte çok daha farklı ve özel bazı projeleri gelecek yıl uygulamayı düşünüyoruz' dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte, Ramazan ayı etkinliklerinin yeni merkezi Beyazıt Meydanı'nda incelemelerde bulundu.
Bu yıl Ramazan ayı etkinliklerinin yeni adresinin Beyazıt Meydanı olacağını ancak şehrin dört bir yanında konser sergi ve sahne gösterilerinin insanlarla buluşacağını söyleyen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, "Bildiğiniz gibi İslam kültürünün İstanbul şehir kültürü ile birleştiği en güzel zaman dilimidir Ramazan. Kutsal bir ay olan Ramazan aynı zamanda insanları kaynaştıran manevi bir iklime de sahip. İstanbul'da bu yılın Ramazan etkinlik programı sadece
İstanbulluları, Müslümanları değil, yolu İstanbul'dan geçen tüm dünya vatandaşlarını bir araya getirecek özel etkinlikler olarak planlandı" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, aslen bir ibadet ayı olan Ramazan'da ibadetle paralel yürüyen birtakım güzelliklerin de bulunduğuna dikkat çekerek, "Garip gurebanın derdinden anlamak, dostlar arasındaki komşuluk ilişkilerini geliştirmek ve dünyada bir insan olarak mükemmel davranışları ön plana çıkarmak bunlardan bazıları. Böyle bir ayda İstanbul kendine düşeni yapmalıdır diye bu yıldan itibaren gelecek yılları da kapsayacak yeni bir düzenlemeyi hazırladık. Yalnız biliyoruz ki inanç
dünyamızın çok önemli bu ayının kendine has özelliklerinin çok daha iyi hissedilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız" şeklinde konuştu.
İlçe belediyelerinin bu yıl sadece yemek için kullanılan iftar çadırları yerine kültür merkezlerine yöneldiğini hatırlatan Topbaş, "Arzu ettik ki garip gureba, her zaman olduğu gibi evlerinde ziyaret edilsin ve yemekler oralara kadar götürülsün erzaklar verilsin. Şehir içerisinde önemli geçit noktalarında da yine çalışan insanlar için Ramazan çadırları kuruldu. Ayrıca mahalle ve sokaklarda kaynaşmayı sağlayacak, farkındalığı arttıracak mahalle iftarları düzenlenmesini ilçe belediyelerimizden istedik"
ifadelerini kullandı.
Topbaş, her yıl Ramazan etkinliklerinin düzenlendiği Sultanahmet Meydanı'nın ise daha düzenli kullanılması gerektiğini ifade ederek, "Orada bir tarih var, bir medeniyet var. Orada yemek yemekten öte çok daha farklı ve özel bazı projelerin gelecek yıl uygulamayı düşünüyoruz" dedi.
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, sahaflarda bulunan esnafın kitap fuarının kurulmasından rahatsız olduğu yönündeki şikayetlerinin hatırlatılması üzerine, "Sahaflar bizim kültürümüzden bir parça, asırları geride bırakmış çok önemli bir noktamız. Bir kere kendi değerinden bir şey kaybetmez. Fatih'te kadınlar pazarı denen bir bölgede karşı çıkan esnafa rağmen düzenlemeler yaptık. Şu anda eski haline döndürelim deseniz asla derler. Çünkü o kadar mükemmel bir merkez haline geldi.
Bu aktiviteler binlerce insanı buraya getirecek. Bu kadar insanın geçişi sahaflar çarşısını bilmeyenlere bile öğretmiş olacak ve burayı bir kitap piyasası haline getirecek. Ramazan'dan sonra da oradan geçmiş olanlar, kitap aradığı zaman gideceği adres olacak. Bu çok önemli" cevabını verdi.
Topbaş ve beraberindekiler daha sonra kitap fuarının kurulacağı alanda yapılan çalışmaları inceledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile