Ramazan Öncesi Van Gölü'ne Hücum

Ramazan Öncesi Van Gölü'ne Hücum

Tüm yurtta olduğu gibi Bitlis'in Ahlat ilçesinde de sıcak havadan bunalan vatandaşlar, serinlemek için Van Gölü'ne hücum etti.

Hava sıcaklığının artması nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesi'nin Akdeniz'i olarak bilinen Bitlis'in Ahlat ilçesinin Van Gölü sahilleri tıka basa doldu. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Akdeniz kıyılarını aratmayan Van Gölü sahilleri ise serinlemek isteyen vatandaşlarla dolup taşıyor. Sıcakların etkisi ile bunalan vatandaşlar, çareyi Van Gölü'nün sularında serinlemekte buluyor. Ahlat Kış Sporları ve Su Sporları Derneği Başkanı Deniz Balaman, aşırı hava sıcaklığından dolayı herkesin
serinlemek için Van Gölü'nü tercih ettiğini belirterek, Ahlat sahillerinin kıyı boyunca dolduğunu söyledi. Bölgenin birçok yerinden Ahlat'a gelerek Van Gölü'nde serinlemek isteyenlerle dolduğunu anlatan Balaman, "Şu an buralar Bingöl, Batman, Siirt ve Diyarbakır'dan gelerek burada serinlemek isteyenlerle doldu. Van Gölü bu yıl en verimli turizm yılını yaşıyor" dedi.
Öte yandan, Van Gölü'nde serinlemek için gelenlerin kimileri kendini berrak suya bırakarak gönüllerince eğlenirken, bazıları ise deniz bisikletiye tur artmayı tercih ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile