Ramazan yemek tarifleri

Ramazan yemek tarifleri

Ramazan ayında iftar menülerinde hangi yemekler daha leziz ve hafif olur?Ramazan ayı yemek tarifleri, Ramazan ayı boyunca sofralara hangi yemekler uygun olur, Ramazan ayında Yemek Tariflerini sizler için derlerdk...

Ramazan ayı 8 Ağustos'ta başlıyor. Ramazan ayı boyunca iftar sofralarına ne pişirsem derdi sona eriyor. Günün en güzel Ramazan ayı yemek tariflerini sizler için derledik. Ramazan ayında hangi iftar menüsü daha leziz ve pişirmesi kolay olacak. İşte Ramazan ayında pişirilmesi gereken yemek tariflerinden bazıları...

Ramazan Kıyması

Ramazan Kıyması tarifi Malzemeler
500 gr orta yağlı kıyma
400 gr ince kıyılmış ıspanak
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates (kabukları soyulmuş doğranmış)
1 Büyük çentilmiş soğan
Üzeri için: 4 adet yumurta

Yemeğin Tarifi
Yayvan bir tencereye soğanı ve yağı koyup kavurun. İçine kıymayı ilave edin. Salça ile domatesi birlikte pişirin. Maydanoz ve ıspanağı ilave edin. Tuzunu ve baharatını ekleyip ağzını kapatın.

Suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine çırpılmış yumurta ekleyin. Kapağını kapatın. Sıcak olarak servise sunun.


Sütlü Ramazan Lokması

Sütlü Ramazan Lokması tarifi Malzemeler
Yarım paket tereyağı veya margarin
2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 su bardağı ayçiçek yağı

Yemeğin Tarifi
Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Yarım paket yağı tencerede eritin. İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar kavurun. Üzerine soğuk olarak 2 bardak süt döküp karıştırın. Çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletin. Tekrar karıştırıp soğutun.

4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin. Hamurdan küçük küçük parçalar alın. Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin. Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin içine atın.





Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile