Ramazan Yufkalari Afetzedeler Için Açiliyor

Ramazan Yufkalari Afetzedeler Için Açiliyor

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan açilan asçilik kursuna katilan kursiyerlerin yaptiklari kuru yufkalar, deprem bölgelerinden sehre gelen depremzede ailelere ulastirilacak.

Samsun Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan açilan asçilik kursu yogun ilgi görüyor. Büyük kismi kadinlardan olusan kursiyerler, kurs sonunda asçilik meslegini ögrenerek çalisma hayatina katilacak. Farkli lezzetle ilgili uygulamali ve teorik egitimlerin verildigi kursta ögrenciler, Ramazan ayinda siklikla tüketilen kuru yufka yapimini ögreniyor. 18 kursiyerin yaptigi kuru yufkalar deprem bölgesinden Samsun’a gelen depremzede ailelere ulastirilacak.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, vatandaslarin bu kurslara katilarak meslek ögrendiklerini söyledi.

Baskan Demir, “Sonra da is hayatina katiliyorlar. Bazilari bu egitimin ardindan kendi is yerlerini açarken, bazilari ise is yerlerinde çalisma firsati buluyorlar. Istihdama destek olma noktasinda bu kurslarimiza çok önem veriyoruz. Yapilan çalismalar çerçevesinde suan asçilik kursumuz düzenleniyor, talep gören bir meslek. Kursiyerlerimiz hem teorik, hem de uygulamali olarak egitim aliyor. Burada yapilan kuru yufkalar ise ekiplerimiz tarafindan sehrimizdeki depremzede ailelere ulastirilacak. Büyüksehir Belediyesi olarak onlarin her türlü ihtiyaçlarini karsilamak için her zaman yanlarinda olmaya devam edecegiz” dedi.

Asçilik kursunda görevli uzman egitmen Mualla Köroglu, kursiyerlerin toplamda 450 saatlik bir egitim alacaklarini söyledi.

Köroglu, “Menü planlama, reçete olusturma, gramaj hesaplama gibi temel teknik bilgileri ögreniyorlar. Kursu bitirip kendi isinin patronu olan birçok kursiyerimiz var. Son dönemde Ramazan gelenegi olan kuru yufka yapimini kursiyerlerimize ögretiyoruz. Açtigimiz bu kuru yufkalari Samsun’a gelen depremzedelere ulastiracagiz. Sofralarinda bir parça da bizim tuzumuz olsun istedik” ifadelerine yer verdi.

Kursiyerler ise ücretsiz kurs ile bir yandan kuru yufka yapimini ögrendiklerini, bir yandan da yufkalarin depremzede ailelere gönderilecek olmasindan dolayi mutlu olduklarini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile