Ramazanda Tezgâhlar Farkli Balik Çesitleriyle Senlendi

Ramazanda Tezgâhlar Farkli Balik Çesitleriyle Senlendi

Trabzon’da Ramazan’in ilk gününde tezgâhlarda balik çesitliligi dikkat çekerken, baliklarin en ucuzu kilosu 50 TL’den satilan istavrit olurken, en pahalisi ise kilosu bin 300liradan satilan kalkan oldu

Denizlerde av yasagi 15 Nisan’da baslayacak olmasina az bir süre kala, Trabzon Balik Hali’nde Ramazan’in ilk gününde tezgâhlarda bol çesit olmasi dikkat çekti. Vatandaslar genellikle, kilosu 50 TL’den satilan istavriti daha çok tercih ederken, en dikkat çekici yüksek fiyatlariyla kalkan ve kirlangiç baligi oldu.

Balikçi esnaflarindan Cem Yazici, Ramazan’da et fiyatlarinin yüksek olmasindan dolayi vatandasin ucuz olan istavriti daha çok tercih ettigini belirterek “Istavrit 50-60 TL, mezgit 150 TL, sarikulak 75 TL, somon 150 TL, levrek çupra 200-250 TL. En ucuz balik kilosu 50 TL istavrit. Dolayisiyla et fiyatlarinin yüksek olmasindan dolayi vatandas baligi daha çok tercih ediyor. Bu sezon istavritin en yüksek fiyati 75 TL, en düsük fiyati da 35 TL’den satildi. Su anda istavritin fiyati 50-60 TL arasinda degisiyor. Sezon Nisan 15’de bitecek insallah önümüzdeki sezona bakacagiz” dedi.

Ramazan’da tezgahlarda bol çesit oldugunu ifade eden balikçi esnaflarindan Ahmet Çogalmis ise "Ramazan’a bereketli basladik çesitlerden ne ararsaniz var. Hamsi kilosu 150 TL, mezgit 150 TL, istavrit 50-60 TL, tirsi 50 -75 TL. Kalkan fiyatlarimiz bin 250- bin 300 TL arasinda degisiyor. Kalkan genelde Karadeniz’de avlaniyor. Tezgâhimizda Kirlangiç baligi da mevcut seyrek te olsa aglara takiliyor. Kirlangicin kilosu ise 650-700 TL arasinda degisiyor. Kalkan ve Kirlangiç baliginin kendine has müsterisi var. Kalkan’in tanesi yaklasik 5 kilo geliyor. Kirlangiç ise yaklasik 3 kilogram geliyor” diye konustu.

Istavritin su an en popüler balik oldugunu belirten balikçi esnaflarindan Adem Kaygusuz ise “Su an en popüler balik istavrit, bol oldugundan dolayi kilosu 50 TL. Mezgit 125 TL. Hamsi ara ara geliyor ancak hamsinin tadi kalmadi çok da randimanli degil. Et fiyatlarinin pahali olmasindan dolayi vatandas genelde ucuz olan baligi tercih ediyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile