Rami Kütüphanesi'ni Günde 20 Binin Üzerinde Kisi Ziyaret Ediyor

Rami Kütüphanesi'ni Günde 20 Binin Üzerinde Kisi Ziyaret Ediyor

Istanbul’un en büyük, Avrupa’nin ise sayili kütüphanelerinden biri olarak Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan geçtigimiz günlerde Eyüpsultan’da açilisi yapilan Rami Kütüphanesi, her yastan okuyucunun bulusma noktasi haline geldi.

Çocuklardan gençlere, üniversite ögrencilerinden akademisyenlere kadar genis bir kullanici kitlesine hitap eden kütüphaneyi ilk 7 günde 161 bin kisi ziyaret etti. Toplam 4 bin 200 kisilik oturma kapasiteli Rami Kütüphanesi’nde, Genel Eserler, Felsefe-Psikoloji, Ilahiyat, Sosyal Bilimler, Dil Bilimleri, Bilim ve Teknoloji, Güzel Sanatlar-Eglence, Spor, Edebiyat, Tarih ve Cografya kütüphanelerinden olusan 10 adet ihtisas kütüphanesi bulunuyor. 220 dönümlük alan içinde, 36 bin metrekarelik kapali alana sahip olan Rami Kütüphanesi, 51 bin metrekarelik peyzaj alaniyla Avrupa’nin en büyük kapali peyzaj alanina sahip kütüphanesi olma özelligi tasiyor.

Kompleks içerisinde 0-3 ile 3-6 yas gruplari arasina yönelik "bebek ve çocuk kütüphanesi", ortaokul ve lise ögrencilerine yönelik "gençlik kütüphanesi" ve basta yüksek lisans ve doktora ögrencileri ile akademisyenlere ve arastirmacilara yönelik, her yastan yetiskin için tasarlanan "yetiskin kütüphanesi" de yer aliyor. Ayrica, 20 bini askin kitaptan olusan zengin koleksiyonuyla “Atatürk Ihtisas Kütüphanesi” ve yaklasik 2 milyon kitapla birlikte kitapseverlerin hizmetine sunulan “Yazma Eserler Kütüphanesi” de kompleks içerisinde bulunuyor.

Nitelikli koleksiyonlari, teknolojik imkanlari ve yasam alanlariyla her yastan ziyaretçiye haftanin 7 günü 24 saat essiz bir kütüphane deneyimi sunan Rami Kütüphanesi, çalisma ve okuma alanlarinin yani sira çok sayida sergi ve konferans salonuna da ev sahipligi yapiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile