Kastamonu Kuzeykent Mahallesi İnebolu Yolu üzerinde 1 Haziran 2010 tarihinde Gürmen Grup tarafından grup bünyesindeki Ramsey ve Kip markalarının gömlek üretimini karşılaması amacıyla kurulan gömlek fabrikasında, 6 ay içerisinde 150 kişi istihdam edildi. Ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya gelen Gürmen Grup İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, iki aşamalı olarak tamamlanacak fabrikada toplam 250-300 kişinin istihdam edileceğini belirtti. Gömlek fabrikası için Kastamonu‘ya 1.5 milyon euro
tutarında yatırım yaptıklarını anlatan Doğan, yeni gömlek fabrikasının yanı sıra yine Kastamonu‘nun araç ilçesinde ve Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde bulunan toplam 3 fabrikada yaklaşık bin 500 kişinin istihdam edildiğini belirtti.
ARTIK ‘MADE İN TURKEY‘ YETMİYOR
Grupta, 1988 yılından itibaren Londra‘dan getirilen üretim sistemi üretimin gerçekleştirildiğini anlatan Doğan, müşterilerinin taleplerinin yanı sıra İtalya gibi ürünlerini pazarladıkları ülkelerdeki modacıların hazırladıkları tasarı ve çizimlere göre de faaliyet gösterdiklerini söyledi. Geniş ağ ve faaliyetlere rağmen "Yatırım deyince ilk aklımıza kendi memleketimiz geliyor" diyen Gürmen Grup İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, önceden "Made İn Turkey" yazısını görüldüğü zaman çok heyecanlandığını ifade
etti. Artık, Made in Turkey yazısının hiçbir Türkü heyecanlandırmadığını belirten Doğan, şunları söyledi: "Çıta yükselince, zamanla bu yazılar bizi heyecanlandırmamaya başladı. Şimdi ise Türk Ramsey, Lc Waikiki, Beko gibi markaları görmek bizleri çok heyecanlandırıyor. Zamanla o da yetmeyecek. Çıta daha da yükselecek ve bu markaların dünyadaki büyük başarıları bizi heyecanlandıracak."
Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından merhum Hasan Doğan‘ın kardeşi olan Gürmen Grup İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, grubun faaliyetlerine ilk olarak Londra‘da başladıklarını, daha sonra İstanbul‘da üretim yaptıklarını söyledi. Doğan, son olarak ise memleketi olarak bahsettiği Karabük ve Kastamonu bölgesine fabrikalarını ve yatırımlarını taşıdıklarını anlattı.
Kastamonu İnebolu yolu üzerindeki fabrikanın günde bin adet üretim kapasitesi bulunduğunu vurgulayan Doğan, şöyle konuştu: "Geçen sene itibariyle günde bin adet gömlek diken bant oluşturduk. O devreye girdi ve başladı. Şu an hedefe çok yakın bir noktaya geldik. Aynı zamanda ikinci etap yatırım kararını harekete geçireceğiz. Dolayısıyla önümüzdeki Nisan ayı sonlarınlarında devreye alınacak olan ikinci etap yatırımla birlikte günlük üretim kapasitemizin günlük 2 bin gömleğe çıkmasını hedefliyoruz. Bu
yatırımla ilgili makinelerin siparişlerini verdik. Eleman alımına başladık. Böylelikle 150 kişilik ek istihdam imkanı sağlanmış olacak. Burası 250-300 kişinin çalıştığı bir fabrika olacak"
Fabrikada üretilen gömleklerin yüzde 25‘inin İtalya başta olmak üzere dünya ülkelerine ihraç edildiğini vurgulayan Doğan, geri kalan yüzde 75‘lik oranı ise grubun kendi markalarına üretim yaptığını sözlerine ekledi.
KRİZDE GÜÇLENDİK
Gazetecilerin soruları üzerine krizden bütün dünyanın etkilendiğini, Türkiye‘nin ve grubun krizden karlı çıktığını vurgulayan Doğan, sözlerine şöyle devam etti: "Zorlandığımız zaman oldu ama gerek ülke genelinde gerek grubumuzda alınan tedbirlerle kısa sürede bu krizi aştık. Üretim kaybı yaşamadık. Dolayısıyla aynı üretim gücümüzü şimdi artırarak devam ettireceğiz. Daha da güçlendik aslında. Özellikle bu kriz Doğu Avrupa‘yı ve birçok ülkeyi çok daha fazla etkiledi. Oradaki birçok tesis kapandı.
Dolayısıyla o tesislerin kapanmış olması da bizim için avantaj oldu. Bizim güçlenerek çıkmış olduğumuz nokta orası. Uzak Doğu bu sıkıntı içinde pahalandı. Bizim ülkemiz çok dinamik çok şükür. Organizasyon ve üretim yapma kabiliyeti bu anlamda bizi tekrar geliştirme imkanı doğurdu"
Ramsey‘in bir dünya markası haline dönüştüğünü, Ramsey markasıyla dünyanın 21 ülkesinde 39 noktasına satış yapıldığını belirten Doğan, şunları söyledi: "Dolayısıyla Türkiye‘de ve Türkiye dışında mağazalarımız genişliyor. Onların üretim ürün ihtiyacını karşılama durumundayız. Kastamonu‘da böyle bir imkanı oluşturabileceğimizi düşenerek gömlek fabrikasını açtık. Ekip arkadaşlarımız bu konuda son bir senedir özverili tempo gösterdi. Kısa zamanda yatırım yapmak bizim gibi firmalar için karar verdikten çok
kısa sürede gerçekleştirdikleri bir şeydir. Çünkü bilgiye sahipseniz, sermayeniz varsa hızlı bir şekilde alınan kararları gerçekleştirebiliyorsunuz"
Doğan, Gürmen Grub‘un mağaza ve satış noktalarının ülkenin her yerinde olduğunu hatırlatırken, üretim fabrikası kurulması noktasında ise Karabük ve Kastamonu‘nun dışına çıkmayacağını söyledi.
"Üretim olarak çıkarsak ülke dışına çıkarız" diyen Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Kendi memleketimizde zaten bu bölgede yoğunlaştık. Bu bölgedeki 3 fabrikada yaklaşık bin 500 kişilik istihdam sağlandı. Bizim ilk tercihimiz rekabet edebildiğimiz süreç içinde kendi memleketimiz olacaktır. Burada üretim yapmaktan mutluyuz. Kendi insanımızla paylaşmış olmaktan mutluyuz"
Gürmen Grup İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, fabrika birim müdür ve yetkilileri, basın mensupları ile birlikte fabrikayı gezerek son derece modern ve son teknolojiye sahip fabrikanın üretim sistemini gösterdi.
Ramsey Ve Kip Kendi Gömleklerini Üretiyor
Ramsey ve Kip erkek giyim markalarını bünyesinde barındıran Gürmen Grup‘un 2010 yılı Haziran ayı içerisinde açılan gömlek fabrikası, üretimin yüzde 25‘ini ihraç etmeye başladı.