Randevuya Gelmeme Orani Yüzde 10'Lara Kadar Düstü

Randevuya Gelmeme Orani Yüzde 10'Lara Kadar Düstü

Ankara Bilkent Sehir Hastanesi Koordinatör Bashekimi Dr. Ögretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, “Randevuya gelmeme orani yüzde 10’lara kadar düstü” dedi.

Ankara Bilkent Sehir Hastanesi Koordinatör Bashekimi Dr. Ögretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, Bilkent Sehir Hastanesinde 2022 yilinda sunulan hizmet ve bu yil içerisinde yapilmasi planlanan çalismalar hakkinda açiklamalarda bulundu. Surel, 2022 yilinin kendileri için çok iyi geçtigini ifade ederek, “Pandemi, organ nakli süreçlerine balta vuran bir seydi ve biz kurum olarak pandemiye ragmen devam ettik. Dört solid organ naklini yapan yegane kamu hastanesiyiz. Sükürler olsun, pandemiye ragmen devam ettirdigimiz rakamlarin çok üstüne çiktik. 400’e yakin organ nakli gerçeklesti. Bunun yarisi kornea nakli, kalan kismi solid organlarin nakillerinden olusuyor. 40 civarinda böbrek nakli, 20 civarinda karaciger nakli gerçeklestirdik. Diger nakillerle beraber 400 civarinda nakil yaptik. Hastanemiz 2022 yili itibariyle günde 30 bin kisinin gelip muayene oldugu bir hastane ve bu 30 bin kisiden yaklasik 750-800 kisi her gün hastanemize yatiyor. Bunlarin yatabilmesi için bir bu kadar hastamiz da taburcu oluyor” diye konustu.



“Yaklasik 6 milyon vatandas muayene oldu”

Ankara Bilkent Sehir Hastanesinde geçtigimiz yil yaklasik 6 milyon vatandasin muayene oldugunu belirten Surel, “Genel itibari ile bakarsak Ankara’da herkes bir kere ugramis. 6 milyon muayene yaparken günde de 600-700 bandinda ameliyat rakamlarina ulastik. 300 civarinda endoskopi yapiyoruz, 80 civarinda anjiyografi yapiyoruz. Bizim görüntüleme ünitelerimizde günlük bin 500 civarinda ultrasonografi, yine bin 500 civarinda tomografi yapiliyor. Her gün 750-800 civarinda MR çekiliyor. Bu insanimiza ve yurt disindan hastanemize nitelikli saglik hizmeti için gelen bütün dünya vatandaslarimiza sundugumuz bir hizmet” degerlendirmesinde bulundu.

“Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz uluslararasi akreditasyon belgesini aldi”

Uluslararasi kalite akreditasyonuna sahip olmanin ana görevlerinden biri oldugunu belirten Surel, “Bununla ilgili mevzuat sürecini Saglik Bakanligi tamamladi ve kalite akreditasyon belgesi alan kurumlarimizda Bakanligimizin tanimladigi mükemmeliyet merkezlerinin olusturulmasina dair mevzuat yayinlandi. O yüzden ana amaçlarimizdan biri, uluslararasi kalite akreditasyonunu Türkiye Saglik Enstitüleri Baskanliginin TÜSKA akreditasyonuyla verilen uluslararasi saglik akreditasyonu belgesi almakti. Bunu da sükürler olsun 2022 yilinda basardik. Ankara Bilkent Sehir Hastanesi’nin ilk olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz uluslararasi akreditasyon belgesini aldi” ifadelerini kullandi.

“Randevuya gelmeyen oranimiz yüzde 10’lara kadar düstü”

Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin yaklasik 2 aydir randevu alan vatandaslarin muayeneye gitmemesinin dogurdugu sonuçlara dikkat çektigini hatirlatan Surel, sözlerine söyle devam etti:

“Bakanimizin Gerek sosyal medya üzerinden, gerek medya üzerinden yaptigi geri dönüslere, vatandaslarimiz çok olumlu karsilik verdi. Bizim yüzde 30-35’lerde randevuya gelmeyen oranimiz varken bu yüzde 10’lara kadar düstü. Ancak Türkiye genelini düsündügünüzde bile yüzde 10 çok ciddi bir rakam.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile