Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin yapimini tamamladigi 3. Etap Rayli Sistem hattinda son test çalismalari yapiliyor. Hat üzerindeki sinyalizasyon, trafo, gabari, cer gücü gibi sistemlerin denetlenmesinin ardindan agirlikli test asamasina gelindi. Kum torbalari kullanilan testlerde, yolcu varmis gibi gerçek sefer periyotlarinda denemeler yapiliyor. Atatürk Duragi, Sakarya, Batigar, Yenidogan, Kültür, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi, Meltem, Egitim Arastirma Hastanesi ve Müze Duragi arasindaki güzergahtaki test sürüslerinin ardindan, hat hizmete açilacak. Böylece, Varsak-Müze arasinda kesintisiz ulasim saglanabilecek. Yapilacak aktarma ile Varsak-Müze hattindan Fatih-Aksu hattinda istenilen noktaya ulasilabilecek.
“Son asamaya gelindi”
3. Etap Rayli Sistem Projesi’nde son testlerin yapildigini ve kabul asamasina gelindigini belirten Antalya Büyüksehir Belediyesi Ulasim Planlama ve Rayli Sistem Dairesi Baskani Nurettin Tonguç, “3 farkli kategoride kum torbalariyla isletme senaryolarini çalisiyoruz. Bu yaptigimiz testlerin bir bölümünde Müze-Fatih hattinda çalisiyoruz, digerinde Müze Varsak hattinda çalisma yapiyoruz. Bu farkli kategoride yüklerle isletmelerdeki zaman notlarini aliyoruz, süreçleri kontrol ediyoruz. Araçlarin elektromekanikteki sikintilari var mi yok mu kontrol ediyoruz. Testler tamamlandiginda isletme son asamasina gelmis olacak” dedi.
Rayli Sisteme Kum Torbali Test
Yapimi tmamlanan 3. Etap Rayli Sistem Projesi’nde Atatürk-Müze ve Varsak-Müze duraklari arasindaki hatta kum torbali test sürüslerine baslandi.



















