Re-Pie Portföy Modanisa'yi Satin Aldi

Re-Pie Portföy Modanisa'yi Satin Aldi

Portföy yönetim sirketi Re-Pie Portföy, Türkiye’nin önde gelen uluslararasi e-ticaret ve online giyim platformu Modanisa’nin tamamini satin aldi.

Alternatif portföy yönetim sirketi Re-Pie Portföy, modern muhafazakâr giyim alaninda online moda ve alisveris platformu Modanisa’nin tamamini satin aldi. Yapilan sirket açiklamasina göre dünya genelinde milyonlarca tüketiciye ulasan ve bu yil kârli büyümesini yeni magazalarla hizlandirmayi hedefleyen Modanisa, Re-Pie Portföy Embedded Girisim Sermayesi Fonu’ndan (GSYF) 12 milyon dolar yeni yatirim aldi.

Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Baskani Dr. M. Emre Çamlibel, Modanisa satin alimiyla ilgili yaptigi degerlendirmede, “Türk tekstili ve modern moda yaklasimini dünyanin 140 ülkesine tasiyarak hizli büyüme kaydeden Modanisa’yi portföyümüze eklemekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Çamlibel, “Gelirlerinin yüzde 80’ini ihracattan elde eden Modanisa’nin simdiye dek online platformlari ile dünya genelinde milyonlarca tüketiciye ulasarak elde ettigi marka degerini, kâr marji yüksek fiziksel magazacilik ile daha da yukari tasimasi için gerekli yatirimi sagliyoruz. Bu yil agresif büyüme stratejisini hayata geçiren Modanisa’yi Türkiye’den çikan yeni bir unicorn olmasi için desteklemeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Modanisa’ya yatirimci olma firsati sürüyor

Re-Pie Portföy’ün Modanisa’ya yaptigi 12 milyon dolarlik yeni yatirim, Re-Pie Portföy Embedded GSYF ile saglandi. Fon yatirimci kabulüne halen devam ediyor.

Re-Pie Portföy, 2022 yilinda Modanisa’nin 20 milyon dolar yatirim aldigi köprü yatirim turuna da liderlik etmis ve sirkete, Re-Pie Portföy Modanisa GSYF ile 15 milyon dolarlik yatirim gerçeklestirmisti. Köprü yatirim turuna Re-Pie Portföy haricinde ise Goldman Sachs, IPY ve EBRD gibi prestijli yatirimcilar da katilmisti.

Üç kat büyüme hedefliyor

Türkiye merkezli bir online giyim ve moda alisveris platformu olarak 2011 yilinda kurulan Modanisa, inançlarina göre bir giyim tarzi benimsemis dünya kadinlarina, tam da istedikleri gibi iyi görünüp, iyi hissetmeleri için stil sahibi alternatifler sunmaya basladi.

Türkçe’nin yani sira, Arapça, Ingilizce, Fransizca, Almanca dillerinde kolay ve konforlu alisveris imkâni sunan Modanisa, dünyanin dört bir yanindan "muhafazakâr" giyim tarzini benimsemis ayda 20 milyon ziyaretçiye mobil uygulamasi ve internet sitesinden ulasiyor.

140 ülkeye ihracat yapan Modanisa, Londra, Dubai, Jakarta gibi önemli merkezlerde Türk tasarimcilarin ürünlerini Modest Fashion Week moda organizasyonlari ile dünya sahnesine çikariyor. Türkiye’nin tekstilde markalasma çalismalarina önemli bir katkida bulunuyor.

Sene basindan beri açtigi magazalar ile var olan 6 magazasini 9’a çikaran Modanisa, yil sonunda 27 magazaya ulasarak yüzde 200 büyümeyi hedefliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile