Red Bull Formulaz Rize`de Gerçekleştirilecek

Red Bull Formulaz Rize`de Gerçekleştirilecek

Otantik Karadeniz Tahta arabalarıyla koşulacak olan Red Bull Formulaz, 3 Eylül Cumartesi 12.

00`de Rize`nin Tunca Beldesi`nde hazırlanan özel parkurda gerçekleştirilecek. Kendi tahta arabasını yapıp gelen herkese açık olan yarışta 2 klasman bulunuyor: Gençler(18- 40 yaş arası) ve ustalar(40 yaş üstü)

Red Bull Formulaz, Karadeniz`de gençlerin ve çocukların bilinen en temel eğlence kaynağı olan ve unutulmaya yüz tutmuş tahta araba yarışlarını hatırlatıcı ve sonraki nesillere taşıyıcı bir etkiye sahip. Red Bull Formulaz araçlarının tamamen tahtadan yapılma zorunluluğu olup, `Sırma Teli` dışında kullanılacak olan tüm metal aksamlar yasak. Araçların maksimum uzunluğu 1.70cm, maksimum genişliği ise 70cm olmalı.

Daha önce gerçekleştirilen Red Bull Soapbox Race ve Red Bull Flugtag`da olduğu gibi yarışmacıların kendi araçlarını tasarladığı, yaratıcılık ve performansı birleştiren Red Bull Formulaz, Karadeniz`de yapılan en dikkat çekici yöresel aktivitelerden biridir. Red Bull Formulaz`ın bu yöreselliğini sürdürmek, görselliği ve Karadeniz ruhunu taşımak adına da yarışmacılar kıl çorap ve lastik ayakkabı giyecekler

Yarışmacılar Rize`nin Tunca Beldesi sınırları içinde koşulacak olan Red Bull Formulaz`ın 1.3 KM`lik özel parkurunda yalnızca keskin virajlarla değil aynı zamanda yer yer 10 derecenin üzerine çıkan eğimle de mücadele edecekler. Red Bull Formulaz için başvurular Rize Tunca Belediyesine yapılacak. En hızlı ilk 3 yarışmacı (sırasıyla tam, yarım, çeyrek) altın kazanırken; en yaratıcı Tahta araba tasarımının sahibi olan yarışmacı ise ağırlığınca Red Bull kazanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile