Refakatçi Evi Misafirlerini Agirlamaya Devam Ediyor

Refakatçi Evi Misafirlerini Agirlamaya Devam Ediyor

Kente uzak kirsal yerlesim yerlerinden veya ilçelerden gelen vatandaslarin konaklama ihtiyacini karsilamak için İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi bünyesinde hizmet veren ‘refakatçi evi’ bayramda da kapilarini misafirlerine açmaya devam ettigi bildirildi. Kamu veya üniversite hastanelerinde tedavi gören hasta yakinlarinin kalacak yer ihtiyacini karsilayan refakatçi evinde kalan misafirlerin sabah kahvaltisi, aksam yemegi, ulasim ve psikolojik danismanlik hizmetleri ücretsiz olarak saglandigi da kaydedildi.

Refakatçi evinde İçel’in uzak köy ve ilçelerinden tedavi maksatli gelen hasta yakinlarina konaklama hizmetini ücretsiz sekilde saglandigini ifade eden Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Sosyal Hizmet Uzmani Yusuf Yazgi, “2,5 yildir aktif sekilde vatandaslarimiza konaklama hizmeti vermekteyiz. Konakladiklari süre boyunca vatandaslarimiza, sabah kahvaltisi, aksam yemegi, ulasim ve psikolojik danismanlik destegini ücretsiz sekilde sagliyoruz. Bayram boyunca da 7/24 bu hizmetimizi vermeye devam edecegiz” dedi.

Kanser hastasi babasinin tedavi sürecinde babasina eslik etmek için İçel’e gelen Naz Kaplan, “Babamin kanser oldugunu ögrendigimde arastirma yapmaya basladim. Internette bir vatandasin refakatçi eviyle ilgili röportajina denk geldim. O vesileyle buradan haberdar olduk” diye konustu.

Refakatçi evi hizmetini bulunmaz bir nimet olarak belirten Kaplan, “Kimlerin emekleri varsa Allah razi olsun. Servisinden çalisanlarina kadar her personel çok güzel bir sekilde ilgileniyor” seklinde konustu.

İçel Sehir Hastanesi’nde isin tedavisi gören Bozyazi ilçesi Tekeli Kasabasi eski Muhtari Yusuf Tanzi, “Böyle bir tesis olmasaydi sehir içinde ev veya otel tutup kalamazdik. Bu yüzden buranin açilmasina vesile olan Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer’e çok tesekkür ederim. Refakatçi evinden çok memnunuz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile