Bu kapsamda yapılacak toplantılardan biri Edirne'de gerçekleştirilecek. Toplantıya Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Genel Başkanı Necati Ceylan, Devrimci Sosyalist ve İşçi Partisi Genel Başkanı Şenol Karakaş, Emekli Başsavcı Reşat Petek ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu katılacak. Toplantı cuma günü saat 21.0'de Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşecek.
Referandum süreci ile ilgili bir açıklama yapan Avukat Çeşme, Türkiye Cumhuriyeti'nin millet egemenliğinin, milletin oylarıyla oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi eliyle kullanmasını esas alan bir kuruluş felsefesi üzerinde bina edildiğini söyledi. Ancak 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat askeri müdahaleleri ve geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilemeyen darbe planlarının millet iradesinden rahatsız olan, statükocu, değişime kapalı bir zihniyetin ülkeye nelere mal olduğunu gösterdiğini belirten Çeşme, adeta bir darbeler tarihi olan yakın siyasi tarihte görüldüğü gibi müdahalelere dayalı anayasaların Türkiye'yi demokratikleştirmediğinin acı bir şekilde tecrübe edildiğini kaydetti.
Her alanda güçlü bir Türkiye'nin ilk şartının sivil ve demokratik anayasa olduğunu anlatan Şükrü Çeşme, "Ülkemiz son dönemde önemli ve kritik günler yaşıyor. Milli iradenin yegane tecelligahı olan TBMM'den geçen- kısmen de olsa- sivil ve demokratik bir anayasa değişikliği paketi referandumla milletin onayına sunuluyor. Bu bir siyasi parti seçimi değildir. Parti meselesi değil, memleket meselesidir. Bizleri, çocuklarımızı, ülkemizi ve geleceğimizi ilgilendiren bir halk oylamasıdır." dedi.
Edirne Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak toplantıya ev sahipliği yapacaklarını belirten Çeşme, çağdaş ve ilerici Edirne halkının sivil ve demokratik anayasa değişikliği için referandumda güçlü bir şekilde "evet" diyeceğine inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.