'Referandumda hayır' platformu adına konuşan Avukat Ölmez: YAŞ kararlarının yargıya açılmasına olumlu bakıyoruz ve katılıyoruz

Burdur'un Gölhisar ilçesinde, 'Referandumda hayır' platformu adına konuşan Avukat Hüseyin Ölmez, anayasa değişikliği ile getirilen, referanduma sunula

Burdur'un Gölhisar ilçesinde, 'Referandumda hayır' platformu adına konuşan Avukat Hüseyin Ölmez, anayasa değişikliği ile getirilen, referanduma sunulacak, "Biz zaten YAŞ kararlarının yargıya açılmasına olumlu bakıyoruz ve katılıyoruz. Biz de söylüyoruz bu anayasa değişmeli, çünkü yeterli değil. HSYK'ya gelince tabi ki 20 kişinin kararı daha adaletli olur." dedi. Bu cevap üzerine soru soran öğrenciler ve bazı katılımcılar programdan ayrıldı.

Gölhisar Düğün Salonu'nda yapılan halk toplantısı az sayıda katılımla gerçekleşti. Bütün ilçe halkının davet edilmesine rağmen Burdur il ve ilçelerinden yaklaşık 120 kişinin katıldığı toplantı, CHP Gölhisar İlçe Başkanı İsa Kayacan'ın konuşmasıyla başladı. Referandumda oylanacak anayasa paketinin, AK Parti iktidarının millete dayatması olduğunu savunan Kayacan, hedefin hukuku ele geçirmek olduğunu iddia etti.

Daha sonra CHP adına konuşan Burdur CHP İl Başkanı Süleyman Erman ise yeni anayasanın AK Parti'nin mutfağında hazırlandığını ifade ederek, "Abdullah Gül ve Recep beyin mahkemeye sahip olma kavgası var. Her aklı esen kafasına göre anayasayı değiştiremez. Biz de 'hayır' diyerek buna izin vermeyeceğiz." dedi.

Daha sonra oluşturulan 'Referandumda hayır' platformunda konuşan Avukat Hüseyin Ölmez ise AK Parti'nin 8 yılda Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Silahlı Kuvvetler ve diğer kurumları ele geçirdiğini, geriye sadece mahkemelerin kaldığını, onu da referandum ile ele geçireceğini ileri sürdü.

Daha sonra soruları cevaplayan Avukat Ölmez'e sorularını yönelttiler. Adını açıklamayan bir öğrenci, sosyal demokratik bir parti olduğunu iddia eden CHP'nin neden işçinin, emekçinin hakkını gözeten ve halkın seçeceği anayasaya hayır dediğini sorması üzerine Avukat Hüseyin Ölmez, "Çoğunluğun seçtiği bir parti olan AKP anayasa yapamaz. Çoğunluk demek her şeyi yapmak demek değildir. Bu ülkede hukuk üstündür. İktidar AKP'li hakimler yerleştirilerek hukuk ele geçirilecektir. Hakim AKP'li ise ben nasıl huzuruna çıkarım." şeklinde cevap verdi.

Bu cevap üzerine mikrofonu alan Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Bekir Kavçakar, "'Hakim AKP'liyse ben nasıl karşısına çıkarım' diyorsunuz. Hakim size hangi partiden olduğunuzu mu soruyor? HSYK'da üye sayısı 5'ten 20'ye çıkarılıyor sizce 5 kişinin kararımı yoksa 20 kişinin kararımı demokratiktir? YAŞ kararları sivil mahkemeye açılıyor, bu sizi neden rahatsız ediyor? Kılıçdaroğlu 'Anayasada biberin, domatesin fiyatı neden yok' diyor; bu detayların olduğu anayasa hukuka ne kadar uygundur?" diye sordu.

Bunun üzerine Avukat Ölmez, "Biz zaten YAŞ kararlarının yargıya açılmasına olumlu bakıyoruz ve katılıyoruz. Biz de söylüyoruz bu anayasa değişmeli, çünkü yeterli değil. HSYK'ya gelince tabi ki 20 kişinin kararı daha adaletli olur. Ama neden Adalet Bakanı Başkanlık yapıyor?" dedi. Bu cevap üzerine soru soran öğrenciler ve bazı katılımcılar programdan ayrıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile