'Reformdan Reform' Sergisinin Açilisina Sanatseverlerden Yogun Ilgi

'Reformdan Reform' Sergisinin Açilisina Sanatseverlerden Yogun Ilgi

Istanbul Gelisim Üniversitesi (IGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafindan organize edilen, küratörlügünü Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Günay’in yaptigi, sanatçi Ismet Yedikardes’in “Reformdan Reform” adli sergisi, Gelisim Sanat Galerisi’nde açildi. Birbirinden degerli seramik ve yagliboya eserlerin sanatseverlerin begenisine sunuldugu sergi, 29 Subat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Istanbul Gelisim Üniversitesi (IGÜ) Gelisim Sanat Galerisi, 2023-2024 egitim-ögretim yilinda da sanatseverleri birbirinden degerli eserlerle bulusturmaya devam ediyor. Küratörlügünü Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Günay’in yaptigi, sanatçi Ismet Yedikardes’in eserlerinin yer aldigi “Reformdan Reform” adli sergi Gelisim Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle bulustu. Sanatçi Ismet Yedikardes, “Reformdan Reform” sergisinde, Mardin’e yönelik yaptigi çalismalari, seramik ve yagli boya gibi farkli tekniklerle üreterek bir araya getirdi.

“Magara resmi ile çagdas resmin sentezini yapiyorum”

Gelisim Sanat Galerisi bünyesinde, ülkemizde önde gelen birçok sanatçinin eserlerine ev sahipligi yapmaktan mutluluk duyduklarini belirten serginin küratörü Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Günay, “Eski dokuyu, gelecekteki nesillere aktarmak üzere kendine has bir tarz ve üslupla hem tablo hem de seramik olmak üzere sayisiz eser üreten Sanatçi Ismet Yedikardes, ana yurdu olan; dogdugu ve asigi oldugu Mardin’in eski mimari yapilarinin temasina yer veriyor çalismalarinda. Özelde Mardin’e, genelde ülkemize ve evrensel düzeyde de dünya kültürüne olan borcunu ödüyor.” dedi.

Magara resmi ile çagdas resmin sentezini yaptigini belirten Sanatçi Ismet Yedikardes, “Ilk resimler magara resimleridir. Ilk insanin dünyaya gelisinden sonra bir arastirmaya basladigini, ilk eserlerini magara duvarlarinda yapmaya basladigini görüyoruz. Her seyin bir gelisimi var. Bir diger çalisma alanim olan seramikler de insan gelisimiyle ilgili reform diyebiliriz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile