Regaip Kandili

Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen, mübarek zaman dilimlerinin fırsat bilinmesi gerektiğini belirterek, "Aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını bir tarafa bırakıp, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim" ifadelerini kullandı.

Müftü İşliyen, "üç aylar"ın başlangıcı ve Regaip Kandili'ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs Perşembe gününü 2 Mayıs Cuma gününe bağlayan gecenin, Regaib Kandili olarak kutlanacağını bildirdi.
Giderek yalnızlaşan, maddi imkanı artmasına rağmen ruhi yönelişlerini yitiren insana, "üç aylar" ve kandillerin bir diriliş fırsatı olduğunu hatırlatan İşliyen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Dini hayatımıza olumlu anlamda yeni bir heyecan, canlılık ve ivme kazandıracak olan bu mübarek ay ve geceler, yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatmakta, yanlış ve kusurlarımızdan dönmemize vesile olmaktadır. İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu mübarek gün ve gecelerde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Öyleyse bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını bir tarafa bırakıp, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim. Kur'an'ı daha fazla okumaya, anlamaya ve anladıklarımızla yaşamaya gayret edelim."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile