Rejeneratıf Tıp Bilim Dalı

Rejeneratıf Tıp Bilim Dalı

İzmir Üniversitesi Senatosu, Rejeneratif Tıp Bilim Dalını kurma kararının onaylanması amacıyla Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)'e bildirme kararı aldı.

Tüm dünyada en güncel olan konuların başında gelen Rejeneratif Tıp, herhangi bir nedenle zarar görmüş doku ve organların tamiri, düzeltimi ve eski fonksiyonlarını kazandırmayı amaçlıyor.
İzmir’in 4. Tıp Fakültesi olan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi gerek Medicalpark hastanesi ile yaptığı işbirliği sonrası oluşturulan fiziki ortamları ile gerekse nitelikli üst düzey eğitim kadrosu ile Türkiye’de ilk olarak bu bilim dalını kurmak ve araştırma yaparak uygun tedavileri hastalarına sunmak istiyor. Bu konuda İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, yaptığı açıklamada, “İlk yılında Türkiye’nin en fazla tercih edilen 4. vakıf üniversitesi Tıp Fakültesi olma başarısını gösteren İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yine ülkemizin bir ilkine imza atıyor olması nedeniyle kıvanç duyuyoruz. Organ nakli uygulamaları ile tüm Türkiye ve sağlık camiasının takdirini toplayan bir kurum olarak bu çalışmalarımızı bir adım daha ileri taşıyoruz. Rejeneratif Tıp Bilim Dalının kurulması ile insanların hayatlarında büyük travmalara yol açan sağlık sorunlarına şifa olacak olmamız, bizleri yeni hedeflere yönelmek konusunda daha da yüreklendiriyor. Sağlık araştırmalarının bir çoğunun yapıldığı bu alanda hedefimiz sadece Türkiye’de değil bölgemiz ve tüm dünyada söz sahibi olmak ve yeni ufuklar açmak olacaktır”
İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eray Copcu, araştırma yapmak, klinik uygulama yapmak, bilim insanı yetiştirmek ve uluslararası kurs ve eğitim programlarını yapmak amacıyla Rejeneratif Tıp Bilim Dalı'nı kuracaklarını, bu konuda ilk aşamada hücre tedavisi konusunda yoğun biçimde çalışacaklarını; ancak hedeflerinin sadece üniversiteleri için değil ülke ve dünya geleceği için doku mühendisliğinde söz sahibi olmak istediklerini belirtti.

Copcu, öncelikle amacımız, meme rekonstrüksiyonu, yanık, kaza ve travma sonrası doku yıkımı olan kişilerde yağ dokunun alınarak bunlardan elde edilecek hücrelerin kullanılması olduğunu söyledi.

Copcu, tamir ve yenilenme özelliği en yüksek olan hücrelerin yağ dokuda olduğunu ve bunların hastalarda güvenli bir şekilde alınarak kullanıldığının bilindiğini anlattı.

Rejeneratif Tıp konusunda akademik tüm yönlerde ilerlemeyi planladıklarını anlatan Copcu, sözlerini şöyle tamamladı: "Her ne kadar Plastik Rekonstrüktif ve Estetik cerrahi anabilim dalı içerisinde de olsa, bilim dalımız tam bir ekip çalışması içerisinde olup, YÖK onayı geldikten sonra yapılanmamızda ortopedi, beyin cerrahisi, üroloji, FTR, kalp damar cerrahisi gibi diğer klinik branşlarla temel tıp da branşlar da yer alacaktır. Tam bir ekip çalışması içinde multidipliner, teknolojinin en üst olanakları kullanılarak en üst düzeyde hizmeti hastalarımıza, en donanımlı eğitim imkanını öğrencilerimize ve iyi laboratuvar şartları ile de araştırma olarak bilim insanlarına sunmak istiyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile