Rekabet Kurulu, Meta'ya 140 Milyon Lirayi Asan Ceza Kesti

Rekabet Kurulu, WhatsApp kullanicilarina yazilim güncellemesiyle getirilen veri paylasim zorunlulugunun kaldirilmasi için Meta’ya tanidigi sürenin dolmasiyla Meta’ya günlük 4,8 milyon lira ceza kesti. Ceza, bugün itibariyle 140 milyonu asti.

Rekabet Kurulu, WhatsApp kullanicilarina yazilim güncellemesiyle getirilen veri paylasim zorunlulugunun kaldirilmasi için Meta’ya tanidigi sürenin dolmasi üzerine, sirkete 12 Aralik 2023’ten itibaren uygulanacak sekilde günlük 4,8 milyon lira para cezasi uygulanmasina karar verdi. Bugün itibariyla ceza 140 milyon TL’yi asti. Meta yeni bir çözüm sunana kadar her geçen gün artacak.

Rekabet Kurulu, uyum tedbirinin hayata geçirilmesinden önce Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetleri arasinda verilerinin birlestirilmesine onay veren kullanicilardan yeniden onay almasini istedi. Kullanicilara gösterilecek ekranin, kullanicilari dogrudan onaylamaya yönlendirmeyen, kullanicilarin reddetmesi halinde de uygulamayi kullanabileceklerine yönelik bilgilendirmeleri içeren ve dolayisiyla onay vermek istemeyen kullanicilara da ayni kolaylikta bu imkani saglayan ekranlar olmasi talep edildi.

Kurul, 2021 yilinda WhatsApp kullanicilarina yazilim güncellemesiyle getirilen veri paylasim zorunluluguna yönelik baslatilan sorusturmayla, META’nin Türkiye’de, WhatsApp kullanicilarinin verilerinin META’nin diger hizmetlerinde kullanimina son vermesi ve bu hususu tüm kullanicilarina bildirmesine iliskin geçici tedbir karari almisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile