Kaldırımcı, yaptığı konuşmada, KAYSO'nun Türkiye'nin önemli bir kuruluşu olduğunu, dolayısıyla oda yönetimini oluşturan sanayicilerin görüş ve düşüncelerinin de kendileri açısından önemli olduğunu belirtti.
Kaldırımcı, ''Rekabetçi sistemin ülkemizde yerleşmesi ve derinleşmesi adına Kayseri Sanayi Odası yönetimini oluşturan teşebbüs sahiplerinin bizlere tavsiyelerde bulunarak yardımcı olmalarını istiyoruz. Piyasalarda aksayan ve rekabeti kısıtlayan hususlar varsa bunları da öğrenme ve bilme adına sizlerden duymak isteriz'' dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KAYSO Başkanı Mustafa Boydak da, çok önemli bilgilerin olduğu 2012 Rekabet Mektubu'nu aldıklarını ve bu mektubu yıl boyunca odanın internet sayfasında sanayicilerle paylaştıklarını söyledi.
Rekabet konusunu sanayicilerin gündemlerine daha fazla almaları gerektiğinin altını çizen Başkan Boydak, şunları kaydetti:
''Rekabeti, şeklinde tanımlarsak herhalde hata yapmış olmayız. Rekabet dendiği zaman hep belirli üç-beş üreticinin anlaşarak fiyatlarını belli seviyelerde tuttuğu pazar koşullarını anlayabiliriz. Ama aslında tam tersi. Belli büyük üreticilerin belli piyasalarda rekabet pastası oluşturmak sureti ile kar etmeden, hatta zararına mal satmak suretiyle pazardaki küçük üreticileri de ciddi manada rahatsız ettiklerini görmekteyiz. Günümüz ekonomisinde buna daha çok dikkat etmek gerekir.''
Kamunun ihaleye çıkardığı ürünlerle ilgili rekabetin oluşturulmasının çağdaş bir yaklaşım olduğunu da ifade eden Boydak, Rekabet Kurumu'nun bu konuda yaptığı öncülüğe saygı duyduklarını sözlerine ekledi .
Rekabet Kurumu Başkanı Kaldırımcı, KAYSO Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı
Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.



















