Rektör Aydin Açiklamasi 'Bu Fuar Bizim Için Bulunmaz Bir Nimet'

Rektör Aydin Açiklamasi 'Bu Fuar Bizim Için Bulunmaz Bir Nimet'

Türkiye Verimlilik ve Teknoloji Fuari’na katilan Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, “Bu fuar bizim gibi gelisime ve yenilige açik egitim kurumlari için bulunmaz bir nimet” dedi.

Türkiye Verimlilik ve Teknoloji Fuari 2021, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ile Millî Savunma Bakani Hulusi Akar’in katilimiyla Ankara’da kapilarini açti.

Türkiye Verimlilik Vakfi tarafindan ATO Congresium’da düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuari’nin açilisinda; Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal da hazir bulundu.

SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin ve beraberindekiler, açilis töreninin ardindan fuarda bulunan stantlari gezdi. Samsun Üniversitesi akademisyenleri tarafindan gelistirilen ürün ve projelerin yer aldigi SAMÜ-TTO ve Samsun Üniversitesi Uçus Akademisinin bulundugu standi ziyaret eden Aydin, Uçus Akademisi personeli Kadir Ceng’den bilgi alarak kendilerine basarilar diledi. Daha sonra Rektör Aydin ve beraberindekiler, fuardaki diger stantlari da ziyaret ederek yetkililerden ürünlere iliskin bilgi aldi.

Öte yandan SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal üniversitelerin stantlarini incelerken bir süre sohbet ettiler.

“Hem üniversitemizi hem sehrimizi bu gibi önemli organizasyonlarda temsil ediyoruz”

Fuara iliskin açiklamalarda bulunan Rektör Aydin, SAMÜ’de bilim ve teknolojiye dayali çesitli yatirimlarin yapildigini ve bu konuda daima gelisen ve ilerleyen bir yapiyla hareket eden SAMÜ’nün bu alanda nitelikli ve yenilikçi çalismalar yaptigindan bahsetti. Samsun Üniversitesi’nin güçlü bir ekibinin olduguna dikkat çeken Rektör Aydin, “Bu yil ki fuari yakindan takip ediyoruz. Özellikle Ballica Kampüsümüzde bulunan bölümlerimizde teknolojiyi yenilikleriyle birlikte kullaniyoruz. Bunu yaparken de sehrimiz ile bagimiz oldukça güçlü. Aslina bakilirsa bizler bir Samsunumuz için bir deger ve marka olma hedefine odakliyiz. Tüm çalismalarimizda ulusal ve uluslararasi alanda hem üniversitemizi hem sehrimizi bu gibi önemli organizasyonlarda temsil etmeye gayret ediyoruz. Sanayi is birligi içerisinde hazirladigimiz projeler bizlere güç katiyor. Bu fuar ise bizim gibi gelisime ve yenilige açik egitim kurumlari için bulunmaz bir nimet. Buralarda yaptigimiz çesitli incelemelerle kendimize daha fazla katki saglayacagimiza inaniyorum” diye konustu.



Fuarda pek çok kurumun bulus ve projeleri tanitiliyor

9 Haziran Çarsamba günü ATO Congresium’da baslayan ve 4 gün sürecek olan fuar, pandemi kurallarina uygun olarak basta savunma sanayii olmak üzere tüm sektörlerdeki en son teknolojik ürünleri ziyaretçilerle bulusturacak. Fuarda katilimci firmalarin; yerli-yabanci üretici veya tedarikçiler ve heyetler ile is birligi imkâni yakalamasi hedefleniyor. Fuarda 10 bin metrekare alanda ortalama 150 firma stant açti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile