Rektör Bafra'ya Fakülte İçin Düğmeye Bastı

Rektör Bafra'ya Fakülte İçin Düğmeye Bastı

Samsun'un Bafra ilçesine fakülte kurulması için oluşturulan "Bafra İçin Hepimiz" sivil inisiyatif grubu Samsun OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ile görüştü.

OMÜ Rektörlük binasında düzenlenen toplantıya Bafra'dan sivil inisiyatif grubu ile beraber Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Metin Genççakır, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Hayrettin Demircioğlu katıldı.
Toplantıya ayrıca Bafralı Prof. Dr. Memduh Ertekin, Prof. Dr. Neriman Beyhan Yrd. Doç. Dr. Kadir Temizel, Doç. Dr. Ali Kemal Ayan ve Doç. Dr. Necdet Çamaş da katılarak destek verdi.
İki saat süren toplantıda, Rektör Akan önce ziyaretçileri dinledi ve daha sonra önemli sonuçların alındığı konuşmasını yaptı. Sivil inisiyatif grubu adına konuşan Yavuz Kabaoğlu, "Bafra 52 bin imzası, 4 büyük sivil toplum örgütü, iktidar partisi temsilcisi ve belediye başkanı ile buraya sizden ev ödevini almaya geldi" dedi.
"Bu ödev 'Bana şu tarihte, şu fiziki şartlarda binayı hazır edin. Ben de size fakültenizi vereyim' talimatı olacaktır" diyen Kabaoğlu, bugüne kadar yapılan çalışmaları bir dosya halinde Rektör Akan'a sundu.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra'daki mevcut binalar hakkında bilgiler verdi ve buradan çıkacak bir karar ile fiziki şartların sağlanacağını söyledi. Bafra'nın tarım ve turizm gibi değerleri hakkında açıklamalarda bulunan Şahin, "Bafra'nın gelişmeye ihtiyacı var ve fakülte kuracak imkanı var" dedi.
AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, "İktidar partisi olarak bizler de Bafra'ya fakülte kurulmasını istiyoruz. Vekillerimiz de istiyor" dedi.
Bafralı iki profesör Memduh Ertekin ve Neriman Beyhan, "Bu toplantıya katılmaktan dolayı çok mutlu olduk. Doğduğumuz büyüdüğümüz yer için bir şeyler yapabilmek bizi mutlu edecektir" şeklinde duygularını ifade ettiler.
Ziyaretçileri dinleyen Rektör Akan, 25 kişinin katıldığı toplantıda hangi fakültenin Bafra'ya uygun ve gerçekçi olacağı üzerine tartışma açtı. Rektör Akan, Bafra Meslek Yüksek Okulu'nda görevli Doç. Dr. Necdet Çamaş ve Doç. Dr. Ali Kemal Ayan'a görüşlerini sordu.
Her iki öğretim görevlisi de Bafra'nın bir fakülte için çok uygun bir şehir olduğunu, mevcut potansiyellerinin ziraat fakültesi, 4 yıllık turizm ve ticaret meslek yüksekokulu ve doğa bilimleri fakültesine uygun olduğunu belirttiler. Ayrıca Bafra'nın yeni duble yol ile ulaşım sorununun olmadığını, OMÜ yerleşkesi baz alınırsa Bafra'ya gitmenin, Samsun Cumhuriyet Meydanı'na gitmekten daha kolay olduğunu vurguladılar.
Rektör Akan, "Öyle bir fakülte olsun ki hem öğretim görevlileri istesin hem de öğrenciler tercih etsin" diye konuştu.
Toplantı boyunca yapılan fikri çalışmalar sonrası fakülte binası olarak, Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi'nin uygun bir yer olduğu, çevresindeki hazine arazileri ile ileride bir yerleşkeye çevrilebileceği kararına varıldı.
Fakülte bölümü olarak, biyolojik bilimler fakültesi, 4 yıllık turizm otelcilik meslek yüksek okulu ve su ürünleri fakültesinden birinde karar kılınması için çalışma başlatılması kararı alındı. Rektör Akan Bafra için hangi fakültenin uygun olduğunun araştırılması amacıyla öğretim görevlilerine talimat verdi ve bir sonraki toplantıda bu kararın verilmiş olarak gelinmesini istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile