Rektör Çiftçi; 'Çankiri Halkinin Beklenti Ve Taleplerini Yerine Getiren Bir Kurum Olma Gayretindeyiz'

Rektör Çiftçi; 'Çankiri Halkinin Beklenti Ve Taleplerini Yerine Getiren Bir Kurum Olma Gayretindeyiz'

Çalisan Gazeteciler Günü’nde basin mensuplariyla bir araya gelen Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, egitimin yani sira vatandaslara da ulasmak amaciyla önemli çalismalar yürüttüklerini belirterek, “Çankiri halkinin beklenti ve taleplerini yerine getiren bir kurum olma gayretindeyiz” dedi.

Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla düzenlenen kahvalti programinda, Çankiri’daki basin mensuplariyla bir araya geldi. Programa Rektör Çiftçi ile birlikte Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ibrahim Çiftçi ve Akademik Birimler Koordinatörü Prof. Dr. Sebnem Kusvuran da katilim sagladi.

Basin mensuplarinin Çalisan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Rektör Çiftçi, basinin toplumun dogru ve tarafsiz haber almasinda çok önemli bir misyona sahip oldugunu, basin emekçilerinin ise bu misyonun yerine getirilmesinde ortaya koyduklari fedakarligin takdire sayan oldugunu belirtti.

Kahvalti programinda Rektör Çiftçi Üniversitenin yeni projeleri hakkinda basina bilgi vererek gündeme dair konulari degerlendirdi.

Basin mensuplariyla yaklasik alti ayda bir degerlendirme ve istisare toplantilari yaptiklarini ve bu toplantilarda ÇAKÜ’de devam eden ve planlanan projeler hakkinda bilgilendirmeler ve istisarelerde bulunduklarini dile getiren Rektör Çiftçi, “Simdiye kadar sizlerle yapmis oldugumuz bu istisare toplantilarinda özellikle Üniversitemizin toplumla bütünlesmesi noktasinda çok ciddi katki sagladiginizi ifade etmek isterim. Kamuoyunun yapmis oldugumuz islerden haberdar olmasi ve kamuoyunun çalismalarimiz hakkindaki fikirlerinin bizlere iletilmesi hususunda basinin önemli bir yeri bulunuyor. Sizler vasitasiyla Üniversitemizin faaliyetlerini pek çok farkli mecraya ulastirabilmekteyiz. Bu anlamda stratejik planimizda da belirlemis oldugumuz toplumsal katki meselelerine en önemli destegi sizler saglamaktasiniz. Simdiye kadar Üniversitemize vermis oldugunuz destekler nedeniyle de sizlere ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.

Üniversitelerin yasadigi topluma her alanda katki yapan kurumlar oldugunu, sadece egitim ve ögretimde degil, ayni zamanda arastirma gelistirme, toplumsal katki, girisimcilik, inovasyon ve dolayisiyla da insanla ilgili olan her seyin üniversitelerin ilgi alanina girdigini belirten Çiftçi, Çankiri Karatekin Üniversitesi olarak Türkiye ve dünya gündemini çok yakindan takip ederek katki saglanabilecek her alanda çalisma yapmaya gayret ettiklerini, Çankiri’da Ceza Infaz Kurumu’ndan Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü’ne, organize sanayi bölgelerinden kirsal kalkinma birimine kadar birçok kamu kurumunun taleplerini karsilamaya çalistiklarini kaydetti.

Idari ve akademik personel ile ögrenciler için Rektörlük binasinin yanindaki araziye bir çevre düzenlemesi yaptiklarini, Haziran ayinda tamamlamayi planladiklari alanda çocuk parkindan anaokuluna kadar pek çok sosyal alanin yer alacagini anlatan Çiftçi, Mühendislik Fakültesi insaatinin son sürat devam ettigini, Saglik Bilimleri Kampüsünün ihale sürecinin basladigini, kampüste yapilacak 700 kisilik Kongre ve Kültür Merkeziyle Çankiri’nin bu alandaki eksikliginin de giderilmis olacagini söyledi.



Çankiri Karatekin Üniversitesinin halkin taleplerine açik ve duvarlari olmayan bir bilim yuvasi oldugunu vurgulayan Rektör Harun Çiftçi, “Çankiri halkinin beklenti ve taleplerini yerine getiren bir kurum olma gayretindeyiz. Bu baglamda halkin nabzini tutan siz basin mensuplarindan gelecek olan fikir, elestiri ve önerilere de her zamana açigiz” diye konustu.

Rektör Çiftçi’nin basin mensuplarinin sorularini cevaplamasiyla devam eden program, basin mensuplarina hediye takdim edilmesi ve toplu fotograf çekimiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile