Rektör Çomaklı’nın ilçe sorunlarını dinlemek amacıyla ilçe halkı ve muhtarlarla bir araya geldiği toplantıya; Tortum Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Tortum Belediye Başkanvekili Ahmet Çolak, Tortum Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay İmamoğlu, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, ilçe parti temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.
Tortum İmam Hatip Lisesi Şehit Ömer Halis Demir Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Prof. Dr. Çomaklı, konuklara öncelikle Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesini anlattı. Çomaklı bu projenin, toplumun tüm unsurlarıyla iç içe olmayı hedeflediğini, ziyaretler ve gerçekleştirilen toplantıların bu hedef doğrultusunda yapıldığını ifade etti.
Ziraat ve Veteriner Fakülteleri Tortum Halkının Hizmetindedir
Bilimin topluma faydalı bir değere dönüşmesi için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin geçmişten geleceğe uzanan bir misyonu olduğunu hatırlatarak, halka yönelik dönüşüm ve gelişimi ile destekleyici faaliyetlerin gerçekleştiğine vurgu yaptı.
Rektör Çomaklı: “Girişimci, yenilikçi üniversite anlayışının bir ayağı olan halkla bütünleşme, entegrasyon ve bilimin topluma faydalı bir değere dönüşmesi çalışmaları kapsamında sizlerle bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim. Atatürk Üniversitesi yönetimine geldiğimiz ilk günden itibaren adil, şeffaf ve her an hesap verebilir bir sistem tasarlamak ve parçası olduğumuz toplumla bütünleşmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz.
Yenilikçi bir üniversite olarak makamımızda oturmayıp sizlerle birlikte olmak ve sorunlara çözüm bulmak için çabalıyoruz. Bunun için sizlerin de destek vermesi ve fikirler sunması gerekiyor. İlçemizde tarım ve hayvancılığın temel ekonomik faaliyet olması sebebiyle, özellikle bu konulardaki sorunlara çözüm üretmeliyiz. Bunun için üniversitemizin Ziraat ve Veteriner Fakülteleri her zaman halkımızın hizmetindedir. Sorunu veya isteği olan çiftçilerimiz meslek yüksekokullarımız ile irtibata geçebilirler. Her meslek yüksekokulumuz bulunduğu ilçenin irtibat bürosu ve üniversitemizin yüzüdür” dedi.
Terörizm ile Mücadele Etmek Her Şeyden Evvel Bir İnsani Faaliyettir
Ülkemizin güneyinde yaşanılan olaylara kayıtsız kalamayız. Devletimizin başlatmış olduğu “ Zeytin Dalı” Harekâtını destekliyoruz üniversite olarak devletimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emrinde olduğumuzu senato kararımızla deklare ettik. Suriye’deki olayların başladığı günden bu yana bölge ile ilgili hassasiyetimizi ülke olarak tüm dünyaya belirttik. Bölgede oluşabilecek yapılanmalarla ilgili kendi görüşümüzü ısrarla anlatmaya çalıştık. Devletimiz, birlik ve bütünlüğünü sağlamak üzere meşru müdafaa hakkını kullanarak başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı ile kendi yanı başında bir terör yapılanmasının gerçekleşmesine izin vermeyeceğini tüm dünyaya açıkladı.
Devletimizin terörizm ile yapmakta olduğu bu mücadele her şeyden evvel bir insanî faaliyet olarak değerlendirilmelidir ve desteklenmelidir. Çünkü bu harekâtın arkasında millî bütünlüğümüz ve gönül coğrafyamız var. Devletimiz çok zor şartlar altında meşru bir vatan müdafaası yapıyor. Atatürk Üniversitesi olarak devletimizin, Cumhurbaşkanımızın ve kahraman şanlı ordumuzun yanında olduğumuzu ve desteklediğimizi bu program vesilesi ile bir kez daha vurgulamak isterim. Rabbim ordumuzu muzaffer, devletimizi ilelebet payidar kılsın” şeklinde konuştu.
Rektör Çomaklı, konuşmasının ardından ilçe halkının sorun ve taleplerini dinledi. Genellikle tarım ve hayvancılık hususunda gelen soruların arasında çiftçiler, Brusella hastalığının ilçede giderek yaygın hale geldiğini ifade ederek Rektör Çomaklı’dan yardım istediler.
Tortum yöresinde yetişen bitkilerin bir gen kaynağının olup olmadığı hakkında bilgi isteyen çiftçiler, eğer yoksa oluşturulmasını talep ettiler. Atatürk Üniversitesinin önceden damızlık hayvan yetiştirip sattığını söyleyen Tortumlu çiftçiler, yine aynı çalışmanın devam etmesi gerektiğini söyleyerek, Brusella hastalığının anlatılması ve halkın bilgilendirilmesi, susuzluk sorunu, arıcılıkla ilgili eğitim, toprak analizi, ilçenin ve meslek yüksekokulunun tanıtılması hususlarında taleplerini ileterek, şap hastalığının da önemli boyuta geldiğini ifade ettiler.
Rektör Çomaklı ise yöre halkının bu taleplerini en kısa zamanda değerlendireceklerini ve kesinlikle somut adımlar atılacağını ifade etti.
Çiftçilerle gerçekleşen toplantının ardından Tortum Meslek Yüksekokuluna geçen Rektör Çomaklı, burada akademisyenlerle bir araya geldi. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Tuncay İmamoğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi alan Çomaklı, meslek yüksekokulunun ilçe halkıyla bütünleşmesi gerektiğini söyledi.
Rektör Çomaklı'nın Dördüncü Durağı Tortum İlçesi Oldu
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Yeni Nesil Üniversite vizyonu kapsamında toplumla iç içe olma hedefine yönelik olarak Tortum ilçesine ziyarette bulundu.